Index Vakbarát Hírportál

Nem felejtett el futballozni a világbajnok Lionel Messi

2023. január 12., csütörtök 09:26

Hogy repül az idő! Mintha tegnap lett volna a katari labdarúgó-világbajnokság döntője, aztán már majdnem egy hónap telt el azóta, hogy Lionel Messi legutóbb pályára lépett, és december 18-án diadalra vezette Argentínát Franciaország ellen. Szerda este láthatta először a Parc des Princes közönsége az immár világbajnok Lionel Messit, aki káprázatos játékkal és egy parádés góllal járult hozzá csapata 2–0-s győzelméhez az Angers elleni bajnokin.

Nagyon várta a Parc des Princes közönsége a Ligue 1 18. fordulóját, amikor Lionel Messi, ahogy be is harangozták, rosariói vakációjáról visszatérve újból pályára lépett a Paris Saint-Germain színeiben. 

Immár világbajnokként.

A párizsiak triászából ezúttal hiányzott Kylian Mbappé, Messi és Neymar viszont játszott, és az eredmény sem maradt el, 2–0-ra győzött a bajnok, és 6 pont előnnyel vezeti a tabellát a Lens előtt.

Mbappé azért nem játszott, mert most vette ki a szabadságát azok után, hogy a vb-t követően szerepelt két bajnokin. A minap New Yorkban látták a csatárt Asraf Hakimi, a marokkói válogatott játékosa, egyben klubtársa társaságában egy NBA-mérkőzésen.

A szerda esti mérkőzésre Messi és Neymar is különleges pólóban futott ki, melyen Eterno Pelé (Mindörökké Pelé) volt olvasható, így emlékeztek a közelmúltban elhunyt háromszoros világbajnok brazilra.

Nos, Mbappé nélkül is simán győzött a PSG. Az első gólra az 5. percig kellett várni, Neymar passzát Messi a védők gyűrűjében megtartotta a jobb oldalon, Nordi Mukieléhez passzolt, aki centerezett, és Hugo Ekitike közelről ügyesen a hálóba passzolt.

A másodikat maga Messi szerezte egy szemmel alig követhető szédületes csiki-csuki végén. A gólt először nem adták meg, de a visszajátszásnál kiderült, hogy nem volt les.

Messi második párizsi idényében remekel, 14 bajnokin játszott, 8 gól és 10 gólpassz a termése.

Az internet népe nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy sót dörzsöljön Cristiano Ronaldo sebeibe:

 Érdekes felidézni, Messi hogyan szerepelt a korábbi négy világbajnokság utáni első mérkőzésén.

Rovatok