Index Vakbarát Hírportál

Az FC Barcelona beperelte a La Ligát

2023. január 13., péntek 11:53

Beperelte az FC Barcelona a LaLigát, mert az nem engedélyezte a Barcának, hogy 15 százalékkal megnövelje a bértömegét.

A klub pert indított Barcelona 7-es számú kereskedelmi bíróságán, mert állítása szerint nem tud egyenlő feltételek mellett versenyezni a profi labdarúgóliga többi 38 klubjával, amelyek 2021 augusztusában aláírták a CVC-vel kötött 1,9 milliárd eurós megállapodást – írja a Marca

A CVC Capital Partnersszel kötött szerződést a Barcán kívül a Real Madrid, az Athletic Club és az Ibiza nem támogatta. A megállapodás lényege, hogy a LaLiga 10,95 százalékát megvette a CVC, cserébe az aláíró klubok az így megkapott pénz 70 százalékát infrastrukturális fejlesztésre, 15 százalékot az adósságok rendezésére, 15 százalékot pedig a klub bérkeretének emelésére fordíthatják. Mivel a Barcelona nem írta alá a szerződést, nem növelheti a saját bértömegét, így hátrányba kerül a többi csapattal szemben. 

A spanyol lap LaLiga-közeli forrásai szerint a Barca már fellebbezett a LaLiga gazdasági ellenőrző bizottságának döntése ellen, de a Spanyol Labdarúgó-szövetség elutasította azt. A LaLiga azzal érvel az FC Barcelona ellen, hogy a csapat pénzügyi mutatványai nem állíthatók párhuzamba a CVC-vel kötött üzletet aláíró csapatokéval.

(Borítókép: Az FC Barcelona logója egy mérkőzés előtt 2022. szeptember 13-án. Fotó: Harry Langer / Getty Images)  

Rovatok