Index Vakbarát Hírportál

Felmentették a franciák világbajnok labdarúgóját hat nemi erőszak vádja alól

2023. január 13., péntek 16:02

Benjamin Mendyt, a Manchester City labdarúgóját felmentették a vád alól, amely szerint a cheshire-i villájában tartott bulikon megerőszakolt hat nőt, és szexuálisan zaklatott másokat.

A közel fél éve tartó tárgyalássorozaton azzal vádolták Benjamin Mendyt, a Manchester City világbajnok labdarúgóját, hogy a cheshire-i villájában tartott bulikon megerőszakolt hat nőt, és másokat szexuálisan zaklatott. Az ügyben egyhangúlag felmentették Mendyt – írja a The GuardianÁm a francia válogatott játékos ellen ismét vádat fognak emelni, mert egy állítólagos nemi erőszak és egy állítólagos nemierőszak-kísérlet ügyében nem sikerült döntést hoznia a bíróságnak.

Mendy, aki a bíróságon a sírás határán állt, azt mondta a tárgyaláson, hogy az őt nemi erőszakkal vádoló nők mindannyian le akartak feküdni vele. Tagadta, hogy megfogdosta volna azt a nőt, aki azt állította, hogy szexuálisan bántalmazta a konyhában. Négy nő ellen hétrendbeli nemi erőszakkal, egy ötödik nő ellen egyrendbeli nemi erőszak kísérletével, egy hatodik nő ellen pedig szexuális erőszakkal vádolták, miután 2020. november 11-én letartóztatták.

A hét férfiból és négy nőből álló esküdtszék pénteken oszlott fel, miután 14 napig, közel hetven órán át tanácskozott. Az egyik esküdtet a tárgyalás felénél felmentették.

Mendy társát, Louis Saha Mattuire-t, aki a vádirat szerint a nőket különböző klubokból invitálta bulizni Mendy birtokára, két nőt érintő nemi erőszak három vádpontjában találták ártatlannak. Az esküdtszék nem tudott ítéletet hozni a férfi ellen emelt további hat vádpontban, négy állítólagos nemi erőszakban három nő ellen, és két nő állítólagos szexuális zaklatásában. 

A Manchester City labdarúgója a tárgyalások során azt mondta, normális volt számára, hogy rengeteg partnere van, akár egy este több is. Mendy szerint az, hogy híres labdarúgó, „nagyon megkönnyítette a dolgát”, hogy az éjszakai életben felszedjen nőket, és hazavigye őket a villájába. 

(Borítókép: A nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt Benjamin Mendy megérkezik a Chester Crown Court elé 2022. december 22-én. Fotó: Phil Noble / Reuters)

Rovatok