Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhet Londonba a német edzőzseni

2023. január 18., szerda 12:37

Angol sajtóhírek szerint ismét a Premier League-ben vállalhat munkát a Chelsea korábbi vezetőedzője, Thomas Tuchel. A német szakember ráadásul visszatérhet Londonba, ám nem a kékek, hanem a városi rivális Tottenham mestere lehet a közeljövőben.

Tuchelt 2021 januárjában nevezték ki a Chelsea élére, amellyel tavasszal óriási meglepetésre megnyerte a Bajnokok Ligáját. Összesen 100 alkalommal ült az együttes kispadján, mígnem a gyenge eredmények miatt 2022 szeptemberében menesztette az új, Todd Boehly irányította vezetőség.

16 vereség és 24 döntetlen mellett 60 győzelmet aratott a csapattal, amellyel a BL mellett az európai szuperkupát és a FIFA klubvilágbajnokságát is megnyerte, az angol Ligakupában és az FA-kupában pedig ezüstéremig vezette az együttest – utóbbi sorozatban kétszer is.

A jelek szerint viszont nemcsak a Stamford Bridgen, hanem néhány kerülettel odébb is elismerően figyelték a munkásságát, információk szerint ugyanis a Tottenham benne látja Antonio Conte utódját. Bár egyelőre még az olasz mester felel a szakmai munkáért, az utóbbi idők gyenge teljesítménye miatt állítólag inog alatta a kispad. A Spurs jelenleg ötödik a tabellán, hátránya pedig öt pont a negyedik Manchester Uniteddel szemben. Legutóbbi négy bajnokijából csupán egyet nyert meg, kétszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott.

Érdekesség, hogy Conte is volt edzője a Chelsea-nek, 2016 és 2018 között irányította a kékeket, akikkel bajnokságot és FA-kupát nyert.

(Borítókép: Thomas Tuchel 2022. augusztus 23-án. Fotó: Andrew Redington/Getty Images)

Rovatok