Index Vakbarát Hírportál

Lipcsében a Bayern trónfosztásában bíznak

2023. január 18., szerda 12:58

Az RB Leipzig labdarúgócsapatának sportigazgatója, Max Eberl reméli, hogy az elkövetkező években a Bundesligában a bajnoki címeket tekintve csúcstartó Bayern München elveszíti a trónját.

„Amikor eljön a nap, hogy a Bayern trónja megüresedik, akkor boldogok leszünk. Mint az RB Leipzig képviselője természetesen különösen boldog leszek, ha mi leszünk a bajorok utódja” – fogalmazott Eberl a Mitteldeutsche Zeitung című újság szerdán megjelent számában.

A Bayern az elmúlt tíz évben mindig bajnok volt, és most is vezeti a tabellát 34 ponttal, a második helyen a Freiburg áll 30-cal, míg a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig a harmadik 28-cal. A Bundesliga tavaszi szezonja pénteken rajtol, a Lipcse éppen a Münchent fogadja.

A sportigazgató kiemelte, hogy a bajor riválissal mindig érdekes csatákat vívnak.

A Bayern elleni meccsek mindig különlegesek számomra. Olyan csapatnál dolgozhatok, amelynek nagyobb az esélye legyőzni a Bayernt, mint a Borussia Mönchengladbachnak volt

 utalt előző klubjára Eberl.

Ugyanakkor a Leipzig a Bundesligában a 2016. decemberi első találkozásuk óta csak egyszer  2018. március 18-án, otthon 21-re  tudott diadalmaskodni, az elmúlt három találkozón rendre a bajorok nyertek. A német élvonalban az eddigi 12 találkozójukon még hét Bayern-siker mellett négy döntetlen is született az egyetlen lipcsei győzelem mellett.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik 2022. október 25-én Lipcsében, Németországban. Fotó: Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images)

Rovatok