Index Vakbarát Hírportál

A nézők nyerték meg Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapatának gálameccsét

2023. január 19., csütörtök 20:09

Nem kizárt, hogy utolsó alkalommal csapott össze egymással aktív játékosként az elmúlt két évtized két kiemelkedő sztárja, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csütörtök este Rijadban az al-Hilal/Al-Nasszr vegyesválogatott és a PSG gálameccsén. S hogy ki nyert? A nézők, természetesen.

Már a harmadik percben beköszönt a PSG friss világbajnok argentin támadója, Neymar remek előkészítése után passzolt Messi a kapuba (0–1).

A 32. percben Keylor Navas ütötte el a fejelni készülő portugál zsenit, Cristiano Ronaldo az eset után nemes bosszút állt, és a bal felsőbe lőtte a büntetőt (1–1).

A 39. percben a PSG játékosa,  Juan Bernat piros lapot kapott, miután a kilépni készülő hazai támadót a saját térfelén felvágta.

A játékrész hajrája nem akármilyen tűzijátékot hozott, előbb Kylian Mbappé beadását Marquinhos terelte a hálóba, majd Neymar gyenge büntetőjét hárította Mohammed al-Ovaisz, mielőtt a hosszabbítás hatodik percében Cristiano Ronaldo újra egyenlített (2–2).

Jól szórakozhattak a nézők, akik közül akadt, akinek 2,6 millió dollárjába került, hogy a helyszínen tekinthesse meg az összecsapást!

A fordulást követően Mbappé remek szólója után Sergio Ramos vette vissza az előnyt a párizsiaknak, de ezúttal is jött a válasz, Csang Hjonszu szöglet utáni fejesével máris 3–3-at mutatott az eredményjelző.

Egyórányi játékhoz érve Messi lövése egy hazai kézen halt el, az újabb büntetőt Mbappé a bal alsóba lőtte, ezzel negyedszer is a francia bajnok szerzett vezetést (3–4).

A következő két percben összesen 11-et cserélt a két együttes, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi számára is véget ért a mérkőzés, de a gólok sora még közel sem!

A 80. percben a Mbappé helyére érkező Hugo Ekitiké növelte a párizsi előnyt, a 94. percben pedig Talisca állította be a végeredményt (4–5).

A találkozót itt nézheti vissza:

(Borítókép: Yasser Bakhsh / Getty Images)

Rovatok