Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai gólpasszt adott, a Leipzig megszorongatta a Bayernt

2023. január 20., péntek 22:26

Több mint két hónap szünet után útjára indult a labda a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), és rögtön egy rangadóval vette kezdetét a 16. forduló. A rekordbajnok és címvédő Bayern München 1–1-es döntetlenre végzett a két magyarral felálló Leipzig otthonában.

Úgy várhatta a rangadót az RB Leipzig csapata, hogy ha legyőzi hazai pályán a bajor bajnoki címvédő csapatot, úgy három pontra megközelítheti a tabellán. Gulácsi Péter sérülés miatt még hosszú hónapokig nem állhat a lipcsei együttes szolgálatára, de a másik két magyar válogatott játékos, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik a kezdőcsapatban kapott helyet. 

A Bayern München is a lehető legerősebb kezdő tizenegyével állt fel, sőt, rögtön az új igazolás, Yann Sommer védte a bajorok kapuját. 

Óvatos játékkal indítottak a felek, finoman szólva sem estek egymásnak, olyannyira nem, hogy közeledve az első játékrész feléhez, csak egy kósza Emil Forsberg-lövést jegyezhettünk fel. A 30. percben egy jobb oldalról érkező beadást közvetlen közelről Leon Goretzka fejelt a lipcsei kapuba, de a találatot les miatt érvénytelenítette a játékvezető. 

Azonban hét perccel később már nem úszta meg a Leipzig, 

Serge Gnabry kiválóan centerezett a középen érkező Eric Maxim Choupo-Moting elé, a kameruni csatár pedig nem hibázott, és a kapu torkából szép mozdulattal lőtt a hálóba, 0–1! 

A 15 perces pihenőre így Bayern München-előnnyel vonulhattak a felek.

Nem kellet sokat várni a második félidőben a hazaiak egyenlítésére: az 52. percben André Silva ívelte át a labdát a bal oldalra, ahonnan Szoboszlai próbálkozott egy fejessel, amelybe végül még Marcel Halstenberg ért bele az ötösnél, így a labda védhetetlenül Sommer kapujába vágódott. A magyar válogatott középpályás feljegyezhette első gólpasszát a bajnokságban a 2023-as esztendőben.

A gól után többnyire mezőnyben zajlott a játék, veszélyesebb lehetőséget egyik csapat sem alakított ki. Inkább a sárga lapok voltak főszerepben, a Bayern oldalán Dayot Upamecano rúgta fel Szoboszlait, amiért sárga lappal bűnhődött, míg Konrad Laimer és Leon Goretzka is erre a sorsra jutott. 

A rendes játékidő hosszabbításában még Thomas Müller próbálkozott egy veszélyes lövéssel, de nem talált kaput, így 1–1-es, igazságos döntetlenre végeztek a felek. Megmarad a két csapat között a hatpontos különbség a tabellán.

BUNDESLIGA, 16. FORDULÓ
RB Leipzig–Bayern München 1–1 (0–1)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok