Index Vakbarát Hírportál

Kulcsfontosságú fordítások: a Real Madrid és a Manchester City is hátrányból nyert

2023. január 20., péntek 09:45

Csütörtökön az európai topfutball képviselői közül a Real Madrid a Spanyol Kupában, míg a Manchester City a bajnokságban lépett pályára.

Egyik csapatnak sem indult könnyen a mérkőzés, mivel a Real Madrid a félidőben már kétgólos hátrányban volt a Villarreal otthonában. A fordulás után azonban Carlo Ancelotti együttese átvette az irányítást, az 57. percben Vinícius góljával zárkózott, majd Éder Militao góljával egyenlített is. 

A győztes találatot a 86. percben Dani Ceballos szerezte, így a madridi csapat jutott a negyeddöntőbe. 

A Barcelona 5–0-ra győzte le harmadosztályú ellenfelét, az AD Ceuta csapatát.

Látványos fordítást hozott össze a Manchester City is a Premier League-ben. A bajnoki címre hajtó csapat a Tottenham elleni hazai bajnokiját pótolta be, de az első félidő vége előtt

Ederson kapus kétszer hibázott, amiből két gólt kapott a csapat. 

A második félidőben azonban már kijött a mondhatni osztálykülönbség a felek között, két perc alatt egyenlített a City Julián Álvarez és Erling Haaland góljaival, majd a 63. percben Rijad Mahrez góljával már a vezetést is megszerezte. 

A 4–2-es végeredményt Mahrez állította be a 90. percben. Győzelmével a Man. City zárkózik az éllovas Arsenalra, a londoniak előnye jelenleg öt pont, azonban eggyel kevesebb mérkőzést játszottak eddig. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok