Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo beperelheti a Juventust

2023. január 21., szombat 20:02

A Szaúd-Arábiában légióskodó Cristiano Ronaldo rúghat még egyet az így is óriási pácban lévő Juventuson a szakadék irányába. Az olasz rekordbajnoktól pénteken 15 pontot vontak le illegális könyvelési módszerekért, valamint a játékospiac tiltott manipulálásáért, most pedig arról ír az olasz sajtó, az ötszörös aranylabdás szerződésével is trükközhettek.

Az olasz sportbíróság péntek késő esti bejelentése szerint a Prisma-nyomozás fejleményeként a Juventus korábbi elnökét, Andrea Agnellit két évre eltiltották a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, míg Fabio Paratici, a torinói klub volt sportigazgatója 30 hónapos szankciót kapott. A tilalmak Olaszországban érvényesek, ugyanakkor magukba foglalnak egy kérelmet, hogy az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartozó versenysorozatokra is kiterjesszék őket. A klubot ezzel párhuzamosan tizenöt büntetőponttal sújtották az olasz élvonalban, így a tabella második helyéről egészen a tizedik pozícióba zuhant vissza – ezzel jó eséllyel kiszállt nemcsak a Bajnokok Ligája-indulásért folyó harcból, de összességében a nemzetközi kupaindulásért folytatott csatából is. 

Ahogy a goal.com kiszúrta, ezzel jó eséllyel még nem értek véget a torinói együttes hányattatásai, ugyanis hamarosan Cristiano Ronaldo ügyvédei foghatják perbe a klubot. A portugál klasszis sérelme szerint mintegy 20 millió euróval tartozik neki a Juventus. A hírek szerint a felek közt megköttetett egy megállapodás, amely „kiegészítő bónuszmegállapodás” címszó alatt a fenti összeget garantálta volna a portugál számára, az összeget azonban nem fizették ki neki. A Juventus a pénzügyi jelentéseiben sem tüntette fel ennek az összegnek a kifizetését.

A szerződést a jelenleg a Tottenhamnél dolgozó Paratici írta alá, viszont Ronaldo aláírása hiányzik a dokumentumról. A La Repubblica azt állítja, hogy a játékos soha nem kapta meg az aláírandó dokumentumot. 

A ma már Szaúd-Arábiában futballozó játékos 2018 és 2021 nyara közt erősítette a torinóiakat, a csapat színeiben 134 tétmeccsen 101 gólt ért el. Az olaszok 2018-ban állítólag 117 millió eurót fizettek ki a játékjogáért a Real Madridnak. 

A friss fejlemények után lehet, ezt az összeget is fenntartással kell kezeljük...

Érdekesség, hogy sajtóhírek szerint Ronaldo évi 200 millió euróért írt alá Rijádban, azaz kis túlzással annyi pénzt keres havonta, mint amennyit most a Juventuson akarhat behajtani. 

(Borítókép: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Rovatok