Index Vakbarát Hírportál

Klubja máris szerződést bontott a szexuális zaklatással vádolt Dani Alveszel

2023. január 21., szombat 14:00 | aznap frissítve

Mexikói futballklubja, az UNAM felbontotta Dani Alves szerződését azt követően, hogy a brazil védőt pénteken őrizetbe vették Barcelonában, ahol nyomozás folyik ellene szexuális zaklatás vádjával. A fejleményről a spanyol Relevo portál számolt be szombaton Leopoldo Silva klubelnökre hivatkozva.

„A klub úgy döntött, hogy a mai naptól alapos okkal felmondja Alves munkaszerződését” – mondta Silva egy sajtótájékoztatón.

Mint a Magyar Távirati Iroda beszámolója felidézi, a világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében annak kapcsán kezdődött nyomozás, hogy egy nő feljelentése szerint múlt év végén egy barcelonai diszkóban zaklatta őt, a fehérneműjébe dugta a kezét. A 39 éves Alves, aki 2022 júliusától volt a mexikói klub játékosa, tagadja a vádat.

Igen, ott voltam azon a helyen, sok emberrel együtt, és jól éreztem magam. Akik ismernek, tudják, hogy szeretek táncolni, úgyhogy táncoltam, jól éreztem magam bárki személyes terének megsértése nélkül. Nem tudom, ki ez a hölgy. Megérkezel egy mosdóba, nem kérdezed meg, hogy ki van ott. Nem sértettem meg soha senki személyes terét. Hogyan tenném meg ezt egy nővel vagy lánnyal? Nem, az isten szerelmére

– idézik Dani Alvest, aki 2017 óta alkot egy párt Joana Sanz modellel.

A brazil labdarúgó az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

(MTI/Index)

Rovatok