Index Vakbarát Hírportál

Motorcsónak-balesetben hunyt el a 25 esztendős MLS-játékos

2023. január 21., szombat 16:16

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, szörnyű tragédia rázta meg az amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Charlotte FC-t. Az együttes angol védője, Anton Walkes halálos balesetet szenvedett Dél-Floridában. 

A liga hivatalos honlapján megjelent búcsúztatóból mostanra az is kiderült, motorcsónak-baleset érte a fiatal játékost, az általa vezetett hajó ütközött egy másikkal. Bár az első beszámolók arról szóltak, a tragédia csütörtök reggel történt, azóta már azt is tudjuk, a baleset szerda éjjel érte a futballistát, akit a helyszínre érkező mentők ugyan még újra tudtak éleszteni, szervezete csütörtökre feladta a harcot. 

A Tottenhamnél nevelkedett védő együttese másfél hetes edzőtáborba érkezett Fort Lauderdale-be, ám a történtek után a Charlotte tréningjeit felfüggesztették, a csapat hétvégére tervezett edzőmeccsét pedig lemondták. 

A klubnál mindenkit lesújtott Anton tragikus halálhíre. Kiváló ember, apuka és csapattárs volt, akinek életvidám személyisége mindenkire hatással volt, akivel találkozott. Walkes az élet minden területén jobb emberré tette a körülötte lévőket, és a lehető legmagasabb színvonalon képviselte csapatát a pályán és a pályán kívül is. Sokaknak nagyon hiányozni fog, gondolataink és imáink a családjával vannak ezekben a szívszorító időkben. A klub teljes támogatásáról biztosítja őket

– írta David Tepper, a Charlotte FC tulajdonosa.

A 26. életévében elhunyt angol labdarúgó a Spurs felnőttjei között ugyan nem játszott bajnokit, 2016-ban vált profi játékossá. Odahaza a Portsmouth labdarúgója volt még. Az MLS-ben 93 mérkőzésen lépett pályára, mielőtt a Charlotte játékosa lett volna, három szezont töltött az Atlanta United kötelékében. 

Anton Walkes stabil kezdőjátékos volt csapatában, az októberben befejeződött szezon utolsó 12 mérkőzésén az összes percet pályán töltötte, és nemegyszer a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

Februárban lett volna 26 éves.

A baleset körülményeit egyelőre vizsgálják az amerikai hatóságok. 

(Borítókép: Walkes 2020 januárjában a Portsmouth játékosaként. Fotó: Lewis Storey/Getty Images)

Rovatok