Index Vakbarát Hírportál

Megállíthatatlan a norvég tank

2023. január 22., vasárnap 17:32

A címvédő Manchester City Erling Haaland mesterhármasával nyert a Wolverhampton Wanderers ellen az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az utóbbi időben egyre több kritikát kapott a norvég támadó a teljesítménye miatt, amely a világbajnokság előttihez képest valóban kissé visszaesett, vasárnap délután azonban csattanós választ adott. A 40. percben Kevin De Bruyne passzát váltotta gólra, majd fordulás után az 50. minutumban büntetőből, az 54. percben pedig Rijad Mahrez passzából volt eredményes.

A norvég támadónak ez már a negyedik triplája volt a Premier League idényében, ehhez mindössze 19 mérkőzésre volt szüksége. Korábban a leggyorsabban a holland Ruud van Nistelrooy jutott el négy mesterhármasig az angol élvonalban, neki ehhez 65 találkozó kellett. Őket Luis Suárez (81), Alan Shearer (86) és Robbie Fowler (86) követi.

És ha már Shearer, a PL történetében egyedül neki volt több mesterhármasa egy idényben, az 1995–1996-os szezonban az angol csatár ötször triplázott. Végül még egy érdekes adat: Haaland immáron 23 gólnál jár a bajnokságban, ez pedig az előző négy szezonban már aranycipőt ért volna a norvégnak…

A címvédő City 45 ponttal második a tabellán, hátránya jelenleg két pont a listavezető Arsenallal szemben, amely két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

(Borítókép: Erling Haaland tizenegyese a Manchester City–Wolverhampton Wanderers-mérkőzésen 2023. január 22-én. Fotó: Paul Ellis 6 AFP)

Rovatok