Index Vakbarát Hírportál

Zlatan Ibrahimovic úgy vonulhat vissza, hogy közben marad az AC Milannál

2023. január 23., hétfő 10:13

Továbbra sem tudni, mikor térhet vissza a térdműtétből lábadozó Zlatan Ibrahimovic a pályára – ha egyáltalán sor kerül még erre. A Gazzetta dello Sport ugyanis azt írja, az AC Milannál már felkészültek arra az esetre is, ha a svéd veterán térde már nem jönne rendbe az élsporthoz szükséges szinten.

Lassan egy éve annak, hogy Zlatan Ibrahimovic utoljára kezdő lehetett egy tétmeccsen. Múlt tavasszal sokan nem értették, miért került ki egyik pillanatról a másikra teljesen az AC Milan kezdőjéből, és kapott sokszor csak perceket a végül bajnoki címet nyert alakulatban. Az idényzárást követően aztán kiderült, szakadt térdszalaggal csinálta végig a 2021–2022-es fociidény második felét…

A bajnoki ünneplést követően azonnal megműtötték a 41 esztendős svédet, ám sajtóhírek szerint felépülése nem halad a várt ütemben. Még mindig nem lehet tudni, mikor térhet vissza a pályára – ha egyáltalán. 

Az olasz sajtó már azt találgatja, mi lesz a veterán gólvágóval nyáron, mivel milánói szerződése lejár. A Gazzetta szerint pedig nagyon is valós alternatíva, hogy Ibrahimovic hamarosan bejelenti a visszavonulását. Milánóban állítólag már elő is készítettek számára egy új, a klub nagyköveti állását biztosító szerződést. 

Jegyezzük meg, a csapatvezetés egyelőre nem kívánta kommentálni az értesülést, ám korábban Ibrahimovic már beszélt arról, jó néhány éve rendszeres fájdalommal él, és érzi, egyre közeleg az a pont, amikor reggel az ágyból kikelve már nem fogja tudni legyőzni önmagát, és inkább befejezi a futballt. Térdsérülése aligha segített még jobban elodázni ezt a pillanatot. 

A csatárt május végén Lyonban operálták. Az előzetes prognózis szerint a lábadozás 6-8 hónapig tartott volna, ugyanis az elülső és az oldalsó keresztszalag mellett a meniszkuszt is érintette a beavatkozás. A nyolc hónap február közepén-végén telik le…

A 121-szeres svéd válogatott klasszis a 2021–2022-es kiírásban 23 mérkőzésen lépett pályára, ezeken nyolc gólt szerzett és három gólpasszt adott. 

(Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images)

Rovatok