Index Vakbarát Hírportál

A vezetőedző szerint rengeteg dolog nem működik az AC Milannál

2023. január 25., szerda 11:00

A Lazio meglepetésre nagy fölénnyel, 4–0-ra legyőzte a vendég AC Milant az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának kedd esti zárómérkőzésén.

A címvédő milánóiak kifejezetten rossz formában várták a találkozót, sorozatban négy nyeretlen meccsel a hátuk mögött érkeztek Rómába, ahol a hazaiak sokkal pontosabban játszottak náluk. Maurizio Sarri együttese az első félidőben két gólt szerzett, míg hátul tökéletesen zárta el a területet a vendégek támadói elől.

A fordulás után a Milan negyedórán át komoly nyomás alá helyezte a hazaiakat, de a Lazio védelme jól állt a lábán, majd a játékrész közepén két újabb góllal eldöntötte a meccset.

Rengeteg dolog nem működik jelenleg. Mentális és taktikai gondjaink vannak. Olyan szituációkban hibázunk és kapunk gólokat, amelyeket elkerülhetnénk, ha másképp olvassuk az adott helyzetet

– kesergett Stefano Pioli vezetőedző a római kínos kudarc után.

Az AC Milan – amely alig egy hete 3–0–ra vesztette el az olasz Szuperkupát az Internazionaléval szemben – maradt a második a tabellán, de már 12 pont a hátránya a Napolival szemben, a Lazio pedig feljött a harmadik helyre, egy ponttal a piros-feketék mögé.

A hétvégén ugyanakkor jó esély kínálkozik a Milannak, hogy lezárja rossz sorozatát, mivel a Sassuolót fogadja, mely október 24–én nyert legutóbb a bajnokságban, s azóta nyolc találkozón két pontra volt csak képes.

Serie A, 19. forduló:

SS Lazio–AC Milan 4–0 (2–0)

hétfőn játszották:

Internazionale–Empoli 0–1 (0–0)
Bologna–Cremonese 1–1 (0–0)

vasárnap játszották:

Juventus–Atalanta 3–3 (2–1)
Spezia–AS Roma 0–2 (0–1)
Monza–Sassuolo 1–1 (0–1)
Sampdoria–Udinese 0–1 (0–0)

szombaton játszották:

Fiorentina–Torino 0–1 (0–1)
Salernitana–SSC Napoli 0–2 (0–1)
Hellas Verona–Lecce 2–0 (1–0)

MTI

(Borítókép: Stefano Pioli az AC Milan mérkőzésén január 14-én. Fotó: Emmanuelle Mastrodonato / Getty Images) 

Rovatok