Index Vakbarát Hírportál

Rekordáron kelhet el a Fradi világbajnokságot megjáró játékosa

2023. január 25., szerda 14:07

Az Index információi szerint az Union Berlin és az Espanyol versenyez a Ferencváros 26 éves tunéziai válogatott játékosáért, Aissa Laidouniért. Lapunk úgy értesült, négymillió euró felett igazolhat el Laidouni a Fraditól, és nem kizárt, hogy rekordösszegű átigazolásról van szó.

Korábbi sajtóértesülések szerint a Fradi világbajnokságot megjáró játékosáért több klub állt sorba: a Hertha BSC, az SC Freiburg, és az Espanyol. Lapunk úgy tudja, a spanyol élvonalbeli Espanyol és a német élvonalbeli Union Berlin a két lehetséges vásárló, utóbbinál futballozik a magyar válogatott Schäfer András. Az Index úgy tudja, a német klub lehet a befutó, de nem született még döntés a Fradinál. Aissa Laidouninak 2024-ig szól a szerződése a Ferencvárossal. A klubban és a világbajnokságon szereplő tunéziai válogatottban egyaránt remekül szerepelt. 

Aissa Laidouni az előző idényben stabil kezdője volt a Fradinak, de a jelenlegi szezonban kevesebbet játszik az NB I-ben. Ez részben a csapat Európa-liga-menetelésének is köszönhető, ahol öt meccsen lépett pályára. A mostani idényben gólt nem, de három gólpasszt jegyzett a bajnokságban. A Ferencváros színeiben összesen 103 meccsen játszott, 9 gól és 16 gólpassz fűződik a nevéhez. Egyszeres magyar bajnok és kupagyőztes, hazájában 2022-ben az év labdarúgójának választották. 

Érdekesség: az Union Berlinben futballozó Schäfer ugyanazon a poszton játszik, mint Laidouni, ráadásul jelenleg sérült, így könnyen lehet, hogy riválisa lesz a 26 éves tunéziai. A Fradi ismét jó vásárt csinálhat: 

Laidounit 2020 nyarán 600 ezer euróért igazolta le, az Index értesülései szerint pedig nem kizárt, hogy rekordáron, négymillió euró felett kelhet el.

A Transfermarkt alapján a csapat rekordeladása eddig Muhamed Besic volt 2014 nyarán, szerinte 4,8 millió euróért került az Evertonba. A tavalyi idényben az albán Myrto Uzunin keresett sokat a klub: a Transfermarkt szerint a szélsőt 4 millió euróért adta el a Granadának, miközben másfél évvel korábban 1,8 millió euróért vásárolta. 

(Borítókép: Aissa Laidouni 2022. november 9-én Budapesten. Fotó: Szirtesi László / Getty Images)

Rovatok