Index Vakbarát Hírportál

Megszületett a rekordüzlet, az FTC középpályása a Bundesligába igazolt

2023. január 27., péntek 18:13

Ahogyan azt az Index szerdán előre jelezte, létrejött az üzlet az Union Berlin és a Ferencváros között, így Aissa Laidouni a magyar rekordbajnoktól a Bundesliga-együtteshez igazolt. 

A Schäfer Andrást is foglalkoztató berlini klub péntek délután jelentette be a tunéziai futballista leigazolását.

Laidouni 2020 nyarán igazolt a Ferencvárosba, a zöld-fehérek színeiben 103 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken kilenc gólt szerzett, és 16 gólpasszt adott, és a gárda egyik meghatározó játékosa volt. Szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is. Az afrikai futballista két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal – idézte fel a középpályás itthoni karrierjét a Magyar Távirati Iroda.

Laidouni ott volt télen a katari világbajnokságon is, az egyik legjobbja volt a tunéziai válogatottnak, amely a csoportkörben a későbbi döntős franciákat is legyőzte, de végül nem jutott a 16 közé.

Az Index információi szerint a bónuszokkal együtt 5 millió euró körül alakul a berliniek által kifizetett összeg – ami egyúttal azt is jelenti, hogy Laidouni lett az NB I valaha volt legnagyobb transzferdíjért cserébe eladott játékosa. A korábbi rekordot is az FTC tartotta, Muhamed Besicset 2014-ben 4,5 millió, Myrto Uzunit tavaly 4 millió euró körüli összegért értékesítette a zöld-fehér klub. 

Az Union a második helyen áll a Bundesligában, szombat délután a Hertha BSC otthonába látogat berlini rangadón – írta a bejelentés kapcsán az MTI.

(MTI / Index)

Rovatok