Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo lába besült, Messit éltette a rijádi közönség

2023. január 27., péntek 08:23

Második szaúdi tétmeccsén sem talált a hálóba Cristiano Ronaldo, az Al-Nasszr portugál sztárja, mi több, most már 3–1-es vereséget is szenvedett a csapata a Szuperkupa elődöntőjében az A-Ittihadtól. Különösen fájó lehet az ötszörös aranylabdásnak, hogy miközben a meccs után szemmel láthatóan sérülten lefelé sántikált a pályáról, az ellenfél szurkolói „Messi! Messi!” rigmussal idegesítették.

Hiába lényegesen alacsonyabb szintű a szaúdi bajnokság, mint az európai topligák, és hiába gondolta bárki is, hogy majd a hozzá képest szerényebb tudású ellenfelekkel szemben ontani fogja a gólokat, egyelőre nem megy Cristiano Ronaldónak a rijádi Al-Nasszr színeiben.

Csütörtökön a szaúdi Szuperkupa elődöntőjében 3–1-es vereséget szenvedett a csapat az Al-Ittihad együttesétől. A mérkőzés előtt a közönség még hevesen éltette kedvencét.

Ám Ronaldo nem hagyott mély nyomot maga után, mert nem rúgott gólt. Bár az első félidő végén, a 43. percben volt egy szép fejese, amit bravúrral védett Marcelo Grohe, az ellenfél brazil kapusa, a közönség ennyivel nem érte be. 

Azért akadtak szép megmozdulásai…

De a végén le kellett nyelnie a keserű pirulát, amikor az ellenfél szurkolói gúnyos „Messi! Messi!” kórussal búcsúztatták.

 Az Al-Nasszr gólját egyébként – ahogy Ronaldo múlt heti bemutatkozómeccsén is – a brazil Talisca szerezte. 

A portugál veteránnak új klubjában az eddigi két tétmeccsén összesen egy kaput eltaláló lövése volt.

Arról, hogy mit várnak Cristiano Ronaldótól Szaúd-Arábiában – és ehhez feltétlenül szükség van-e a kiemelkedő teljesítményére –, a Sportcast e heti epizódjában beszélgettünk az Indexen.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo a szaúdi Szuperkupa elődöntőjében 2023. január 26-án, Rijádban. Fotó: Sam Bagnall – AMA / Getty Images)

Rovatok