Index Vakbarát Hírportál

Az al-Nasszr vezetőedzője máris Cristiano Ronaldót kritizálja

2023. január 27., péntek 12:04

Amint arról beszámoltunk, a Cristiano Ronaldo fémjelezte al-Nasszr 3–1-es vereséget szenvedett a szaúdi Szuperkupa elődöntőjében, ezzel búcsúzott a sorozat további küzdelmeitől. A találkozót követően Rudi García, az együttes vezetőedzője arról beszélt, a kudarc egyik oka a portugál támadó első félidőben hozott rossz döntése volt. Hogy pontosan mire gondolt?

Az egyik kulcspillanat az volt, amikor Cristiano Ronaldo elhibázta a fejest az első félidő hajrájában ­

– ­válaszolta a francia vezetőedző arra a kérdésre, min úszott el az al-Nasszr remélt győzelme az al-Ittihad Dzsida (nem összekeverendő Dzsudzsák Balázs korábbi, emírségekbeli klubjával, az al-Ittihad Kalbával) ellen.

Ronaldo közeli fejeséről egyébként több videó is felkerült a közösségi oldalakra. Annyit elmondhatunk, viszonylag közelről bólinthatott, és ennek ellenére sem sikerült jól helyeznie a labdát – igaz, könnyűnek sem neveznénk a helyzetét, hiszen két védő is próbálta kizárni a játékból. Íme…

A 3–1-es vereség nemcsak a kiesés miatt fájhatott Ronaldónak, hanem azért is, mert a rijádi közönség elég hamar elkezdte nemezisével froclizni: az ötszörös aranylabdás „Messi, Messi!” felkiáltások közepette hagyhatta el a játékteret.

Ronaldo számára nem alakul jól az új év: a minap Olaszországban például bűnrészességgel gyanúsították meg, és hosszabb eltiltás is fenyegeti.

A portugál klasszis első rijádi napjairól, a múlt heti bemutatkozásáról és a Szaúd-Arábiában vele szemben felállított elvárásokról a Sportcastben is beszélgettünk. Kollégánk, Ilku Miklós négy napot töltött a szaúdi fővárosban, és többek között a helyszínen tekintette meg CR első tétmeccsét az al-Nasszrben, míg Szabados Gábor sportközgazdásszal az átigazolás futballon túlmutató hatásairól beszélgettünk az epizódban.

Rudi García 2022-ben vette át az al-Nasszr szakmai irányítását, előtte olyan kluboknál dolgozott Európában, mint a Lille, a Marseille, a Lyon vagy épp az AS Roma. 

A Ronaldo helyzetéről szóló megállapítása annyiból jogosnak tűnik, hogy a veterán támadó által kihagyott helyzet után egy perc sem telt el, és megszületett az al-Ittihad második gólja. Mondani sem kell, mekkora különbséget jelentett volna a második félidő szempontjából, ha az al-Nasszr szempontjából nem 0–2-ről, hanem 1–1-ről folytatódik a meccs…

(Borítókép:  Cristiano Ronaldo 2023. január 26-án. Fotó: Mohammed Saad/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok