Index Vakbarát Hírportál

Győztes góllal ünnepelte 100. meccsét a Barcelona sztártehetsége

2023. január 28., szombat 18:22

A spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Barcelona a Girona otthonába látogatott. A listavezető alaposan megszenvedett a kiscsapattal, végül mégis megszerezte a három pontot, köszönhetően a 100. Barca-meccsét játszó Pedrinek.

Pedig a 20 éves spanyolt ezúttal csak a kispadra nevezte a katalánok mestere, Xavi, ám a 26. percben, Ousmane Dembélé sérülését követően pályára küldte őt. Minden sorozatot figyelembe véve ez volt a 100. tétmeccse a középpályásnak a gránátvörös-kékek mezében, a hősiesen védekező gironai falat azonban a szünetig sem ő, sem pedig más nem tudta feltörni.

A második játékrészben viszont siker koronázta a Barca erőfeszítéseiet: 

Jordi Alba ment el szépen a bal szélen, majd laposan centerezett, Pedri pedig remekül érkezett a kapu elé, és közelről az üres kapuba passzolt.

A bekapott találat felébresztette a hazaiakat, akik nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, és az utolsó fél órában több nagy helyzetet is kialakítottak, ám Iván Martín mellélőtt, Arnau Martínez ziccerét pedig Marc-André ter Stegen védte bravúrral.

Az eredmény így nem változott, a Barcelona küzdelmes mérkőzésen győzött, ezzel megerősítette vezető helyét a tabellán, jelenleg hat pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszó, címvédő Real Madriddal szemben.

(Borítókép: Pau Barrena / AFP)

 

Rovatok