Index Vakbarát Hírportál

Mankóval hagyta el a stadiont a Manchester United kulcsembere

2023. január 30., hétfő 08:52

Hosszabb kihagyás várhat Christian Eriksenre, a Manchester United alapemberére, miután szombaton megsérült az angol rekordbajnok FA-kupa meccsén.

Aggódhatnak a manchesteriek az internetre felkerült videók miatt. A csapat gólpasszkirályát, az idényben már 31 tétmeccsen bevetett Christian Eriksent kényszerűségből kellett lecserélni a Manchester United hétvégi FA-kupa meccsén, majd a találkozót követően mankóval hagyta el az Old Traffordot…

Erik ten Hag, az angol élvonalban harmadik helyen álló együttes menedzsere megerősítette az Eriksen bokasérüléséről szóló híreket, azt azonban a Reading elleni 3–1-es sikert követően nem tudta egyből megmondani, mennyire súlyos a középpályás állapota. 

Közvetlenül a meccs után mindig nehéz okosat mondani, de tény, nem nézett ki jól. Meg kell várjuk, mit mutatnak a hétfői vizsgálatok

– nyilatkozta a Manchester Evening News által idézett holland szakember.

Eriksen a második játékrész elején sérült meg, Andy Carroll hátulról becsúszva próbálta szerelni a középpályást, akinek ezt követően letapadt a bal lába. Érdekesség, hogy Carroll ezt a szerelési kísérletet még megúszta lap nélkül, aztán viszont kettőt is kapott, így a 65. percben kiállították a kilencszeres válogatott csatárt.

Eriksen pályán nyújtott teljesítményét kiemelt figyelem övezi, nemcsak a jó eredmények, hanem 2021-es rosszulléte miatt is. A játékos szíve megállt az Európa-bajnokság csoportkörében rendezett dán–finn meccsen, ezt követően pedig beépített szívritmusszabályzót kapott. Az eszközzel akkori klubjánál, az olasz Internél nem folytathatta volna karrierjét, azonban fél évvel az összeesése után Angliában a Brentfordtól lehetőséget kapott a visszatérésre. Újabb fél év elteltével került a Manchester Unitedhez, ahol egyből alapember lett.

Teljesítményével a dán fociválogatottba is visszakerült, amellyel részt vett a novemberdecemberi vb-n is: mindhárom csoportmeccset végigjátszotta Katarban.

A Manchester Unitedre erőltetett menet vár a következő hetekben, szerdán a Ligakupában lép pályára a csapat a Nottingham Forest ellen, majd nyolc nap leforgása alatt három bajnokit is játszik, előbb a Crystal Palace-szal, majd kétszer a Leeds Uniteddel. Ezt követi február közepén az FC Barcelona elleni Európa-liga playoffpárharc első meccse a nyolcaddöntőbe kerülésért.

(Borítókép: Martin Rickett / PA Images via Getty Images)

Rovatok