Index Vakbarát Hírportál

Szurkolói magyarellenes rigmusai miatt saját magát büntette meg a román csapat

2023. február 1., szerda 16:26

Megbüntette magát a FCU 1948 Craiova, amelynek a Sepsi OSK elleni, hétvégi labdarúgó-mérkőzését felfüggesztették, mivel szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

A klub szerdai közlése szerint a hazai találkozókat meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játssza a craiovai csapat.

A vezetőség három pontban közölte a saját hatáskörben meghozott döntést, miszerint meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játsszák a meccseket, és

kezdeményezik a Román Labdarúgó-Szövetségnél egy olyan szabályzat kidolgozását, amely megelőzi a hétvégihez hasonló eseteket.

Emellett közölték, hogy a későbbiekben fogják értesíteni bérletes szurkolóikat arról, miként kaphatják vissza pénzüket.

A klub honlapján közzétett bejegyzés szerint a szurkolóik egy részének sepsiszentgyörgyi huliganizmusa óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek, ezért látták szükségesnek meghozni a döntést.

A román sajtó emlékeztetett rá, hogy a craiovai szurkolók egy része konfliktusban áll Adrian Mititelu klubtulajdonossal.

Vasárnap alig 26 perc után Andrei Chivulete játékvezető előbb félbeszakította, majd tíz perc kényszerszünet után lefújta a Sepsi OSK–FCU 1948 Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mivel a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset. A magyar tulajdonosi hátterű Sepsi mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat. A három pont sorsáról a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni.

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok