Index Vakbarát Hírportál

Schäfer csapata megelőzte a Bayernt, Sallai visszatért

2023. február 4., szombat 17:51

Négy magyar légiós is érdekelt volt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) szombat délutáni mérkőzésein, közülük azonban egyik sem lehet maradéktalanul boldog...

A bokasérüléséből lábadozó Schäfer András nélkül fogadta a Mainz 05-t az Union Berlin. A fővárosi együttesben bemutatkozott viszont a Ferencvárostól szerződtetett Aissa Laidouni – a tunéziai középpályás 1–0-s hazai vezetésnél lépett pályára a 69. percben. A volt fradista beállása után nem sokkal egyenlített a Mainz, viszont a 84. percben Jordan Siebatcheu találatával az Union így is kiharcolta a győzelmet (2–1).

A siker ráadásul azt eredményezi, hogy a berliniek vasárnap estig biztosan vezetik is a Bundesligát, a fordulót megelőzően mindössze egy ponttal az élen álló,  most kétpontos hátrányba került Bayern ugyanis csak holnap lép pályára a Wolfsburg otthonában.

Két és fél hónap után lépett ismét pályára a Bundesligában Sallai Roland. A Freiburg magyar válogatott támadója bő 30 percet kapott a Borussia Dortmund ellen. A visszatérés öröme azonban nem lehet az igazi, csapata a 17. percben emberhátrányba került a BVB otthonában, Sallai beszállásakor pedig már 3–1-es gólhátrányban is volt. A vége kiütéses ruhr-vidéki diadal lett: a 69. minutumban Julian Brandt, a 82.-ben Giovanni Reyna mattolta a sváb védelmet (5–1).

Érdemes kiemelni Sebastien Hallert, az ősszel kemoterápiás kezelést kapott, a rákot legyőző elefántcsontparti támadó ugyanis megszerezte első gólját a sárga-feketéknél: ő jegyezte a Borussia harmadik találatát, amihez később még néhány freiburgi is gratulált neki...

Visszacsúszott a tabellán Szoboszlai Dominik és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig, amely nem tudott gólt szerezni az 1. FC Köln otthonában (0–0). Orbán végigjátszotta a meccset, Szoboszlai 68 játékpercet, meg egy sárga lapot kapott. A csapat harmadik magyar légiós, Gulácsi Péter továbbra is térdszalag-szakadásából lábadozik.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
Borussia Dortmund–Freiburg 5–1 (Schlotterbeck 26., Adeyemi 48., Haller 51., Brandt 69., ill. Holer 45.)
Union Berlin–Mainz 2–1 (Behrens 32., Siebatcheu 84., ill. Ingvartsen 78. – 11-esből)
1. FC Köln–RB Leipzig 0–0

(Borítókép: Haller öröme. Fotó: Getty Images Hungary)

Rovatok