Index Vakbarát Hírportál

Fehér sportcipője juttathatja börtönbe Dani Alvest

2023. február 4., szombat 14:36

Tovább bonyolódik a nemi erőszak gyanújába keveredett brazil futballsztár, Dani Alves ügye. Mint emlékezetes, a mexikóvárosi Pumas játékosa a gyanú szerint tavaly december 30-a éjszakáján egy barcelonai szórakozóhelyen erőszakoskodott egy 23 éves lánnyal, aki feljelentést tett. A bírósági tárgyalás során most a diszkó biztonsági kamerájának felvételeit vizsgálják. Egy árulkodó tükörkép cáfolja Alves védekezését, miszerint csak a lány után két perccel ment volna be a mosdóba.

A szóban forgó eset december 30-án történt a barcelonai Sutton diszkó VIP-mosdójában, ahol a gyanú szerint Dani Alves, a futballtörténelem legtöbb (43) trófeával rendelkező játékosa erőszakoskodott egy 23 éves lánnyal. A hölgy két nap múlva feljelentette a labdarúgót, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Alves védekezése azon alapul, hogy nem igaz a lány állítása, miszerint a játékos betuszkolta volna őt a VIP-részleg mosdójába, ugyanis csak két perccel a hölgy után ment be az illemhelyre. Úgy tűnt, ezt az állítást a szórakozóhely biztonsági kameráinak a felvételei is alátámasztják, mert abban a kritikus időpontban nem látható Alves.

Csakhogy az alaposabb vizsgálat egy érdekes mozzanatra talált az egyik, mosdóban elhelyezett kamera felvételén.

Alves nyilván úgy helyezkedett, hogy ne lehessen látható, ne essen bele a kamera látószögébe, ám az egyik tükörben ott van az azon az estén viselt, jellegzetes fehér sportcipőjének a képe.

A krimibe illő mozzanat hatására most megdőlni látszik a labdarúgó védekezése, ugyanis ebben az esetben nem lehet igaz, hogy csak két perccel a lány után ment be a mosdóba.

További érdekes információk olvashatók a La Razón című spanyol újság cikkében. Az egyik az, hogy Alves a börtönben, ahol január 20. óta vizsgálati fogságban őrzik, beszélt cellatársaival, és nekik elmondta, hogy valóban volt szexuális kapcsolat közte és a 23 éves lány között, de az kölcsönös rokonszenven alapult, nem pedig erőszakon. Ezt egyébként már nyilvánosan is megerősítette. Ugyancsak Alves cellatársaitól tudja az újság, hogy a brazil sztár azzal büszkélkedett, hogy 15 évesen elkerült hazulról, és attól kezdve egyedül intézte a sorsát, minden problémáját meg tudta oldani, és ezúttal is így lesz. 

A lány azonban a kölcsönös beleegyezésen alapuló szex tényét tagadja, ennek pont az ellenkezőjét állítja, sőt a barátnőinek azt is elmondta, hogy őt nem érdekli a pénz. Nem azért jelentette fel Alvest, hogy, úgymond, „lehúzza” a 39 éves futballistát, akinek a vagyonát 55 millió euróra taksálják. Az áldozatot szavai szerint csak az motiválja, hogy börtönbe juttassa erőszaktevőjét. 

További fejlemény, hogy az a két barátnő, akivel az áldozat a diszkóban volt december 30-án, egybehangzóan azt állítja, hogy rájuk is nyomult Alves, molesztálta őket.

Lehet, hogy a bekk vagyona 55 millió euró, még sincs irigylésre méltó helyzetben, mivel mind a négy szponzora, köztük az Adidas azonnal felmondta a vele kötött reklámszerződését, mihelyt kirobbant a botrány. Továbbá a Pumas UNAM is kirúgta Alvest, pedig a mexikóvárosi klubtól havi 300 000 eurós fizetést húzott a brazil. Mi több, a Pumas ötmillió eurós kártérítést követel Alvestől. 

(Borítókép: Dani Alves 2022. december 5-én. Fotó:  Ulrik Pedersen / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok