Index Vakbarát Hírportál

Taxikkal érkeztek, ponttal távoztak Fehérvárról a debreceniek

2023. február 4., szombat 21:46

1–1-es döntetlent játszott a házigazda Mol Fehérvár FC és a vendég Debreceni VSC a labdarúgó NB I 18. fordulójában. A mérkőzés a hajdúságiak számára kevésbé a pályán történtek, mint inkább az utazás izgalmai miatt lehet majd emlékezetes...

Nem lett győztese a szombati NB I-es meccseknek. A Paks és a Kecskemét, illetve a Honvéd és a Kisvárda csörtéje után a Mol Fehérvár és a DVSC játékosai is megosztoztak egymással a pontokon.

Az összecsapást a házigazda kezdte jobban, ám hiába futballoztak veszélyesebben Huszti Szabolcs tanítványai, gólt a DVSC szerzett. A 30. percben előbb még lesről, a 35.-ben aztán már szabályos körülmények között is Dorian Babunszki fejesével (0–1).

A kapott gól után ismét mezőnyfölénybe került a Vidi, de a 60 százalék feletti labdabirtoklási arány ellenére sem tudták komoly védenivaló elé állítani a Loki hálóját őrző Megyeri Balázst.

Fordulás után viszont hamar megtört a jég: Kenan Kodro lövése talált utat a vendégkapuba (1–1).

Az utolsó 30 percben mindkét fél felvállalta a gólra törő játékot, így fordulatos hajrá kerekedett a meccsen, ám újabb gól egyik lehetőségből sem született. Az összképet tekintve a DVSC a második félidőben valamivel több helyzetet alakított ki vendéglátójánál, ám az ember érzése az volt, mezőnyben a Fehérvár nyújtotta a jobb teljesítményt.

A debrecenieknek volt okuk szombat délután az izgalomra: csapatbuszuk ugyanis lerobbant, így végül taxikat kellett hívniuk azért, hogy időben odaérjenek a fehérvári stadionba.

Így még bravúrosabbnak tűnik, hogy a meccsen a hajdúságiak szereztek vezetést – még ha végül nem is ért nekik három pontot Babunszki találata.

LABDARÚGÓ NB I
18. FORDULÓ
Mol Fehérvár FC–DVSC 1–1 (Kodro 51., ill. D. Babunszki 35.)

Rovatok