Index Vakbarát Hírportál

Megszakadt a Newcastle nagy sorozata, negyedik helyre csúszott a csapat

2023. február 4., szombat 20:50 | aznap frissítve

A bennmaradásért küzdő West Ham United 1–1-es döntetlent játszott a Newcastle United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Egész őrült rajtot vett a Newcastle és a West Ham összecsapása, hiszen alig 50 másodperc elteltével a vendégcsapat hálójába került a labda – ám ezt a gólt a videobíró annulálta, mivel Joe Willock gólja előtt Miguel Almirón már csak az alapvonalon túlról tudta visszapasszolni a labdát. Eddie Howe együttese azonban nem bánkódott sokáig, a kapuskirúgást lefülelve azonnal támadásba ment át, Sean Longstaff indításából Callum Wilson pedig már szabályos találatot ért el (1–0). S eközben még a második percnek sem volt vége.

A folytatás viszont kevésbé volt lendületes a „szarkák” részéről, akik a játékrészből visszamaradt 43 percben épp annyi – szabályos – helyzetet alakítottak ki, mint az első kettőben. Egyet. S abból sem lett gól.

Nem úgy Declan Rice szöglete után Lucas Paqueta lövéséből (1–1)! A Newcastle november 6-a óta először kapott gólt a Premier League-ben, hazai pályán pedig ennél is régebben, még október 8-án tudták mattolni a Howe-legénységet...

A második félidőben hiába játszott mezőnyfölényben a házigazda, újabb gól már nem született a St. James’ Parkban.

A Newcastle így nem tudta visszaelőzni a Manchester Unitedet, amely a délutáni 2–1-es sikerével a harmadik helyre lépett előre a tabellán.

Ugyan kapott gól nélküli nagy sorozatuk megszakadt, az északiak ezzel együtt őrzik hazai veretlenségüket a PL-ben, sőt az augusztus 31-i, egyetlen elveszített bajnoki meccsük óta nem kaptak ki az élvonalban.

A magyar utánpótlás-válogatott Hegyi Krisztián a West Ham kispadjáról nézhette végig a bravúros döntetlent. A 20 esztendős kapus először került be a felnőttcsapat utazókeretébe a Premier League-ben.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
Newcastle United–West Ham United 1–1 (Wilson 2., ill. Paqueta 32.)

(MTI/Index)

Rovatok