Index Vakbarát Hírportál

Messi nem lankad, bravúrgóllal végezte ki a Toulouse-t

2023. február 5., vasárnap 10:35

Nincs Kylian Mbappé, nincs Neymar, de van Lionel Messi, és ez elég ahhoz, hogy ne legyen probléma. A francia labdarúgó-bajnokság, a Ligue 1 22. fordulójában a Paris Saint-Germain 2–1-re megverte a Toulouse-t, a győztes gólt Lionel Messi rúgta, olyan ostorcsapásszerű lövéssel, amilyenre rajta kívül senki sem képes.

A Ligue 1 22. fordulójában a bajnok Paris Saint-Germain a Toulouse csapatát fogadta a Parc des Princes-ben. Az álomtrió két tagja, Kylian Mbappé és Neymar hiányzott, de sebaj, mert Lionel Messi játszott, és ha ő játszik, az többnyire garancia a sikerre.

Ahogy ezúttal is. 

Az 58. percig 1–1-re állt a meccs, az első párizsi gólt Asraf Hakimi szerezte, de akkor jött Messi, és a társaknak csak az volt a dolguk, hogy félreugorjanak a labda útjából. Az argentin világbajnok húsz méterről, állítgatás nélkül a jobb sarokba nyeste a labdát, de úgy, hogy szemmel is alig lehetett követni a mozdulatot.

 Messinek ez volt a 24. hivatalos meccse ebben a szezonban a PSG mezében, 15 gól és 14 gólpassz a termése. 

 Van itt még néhány statisztikai adat. Például ez volt Messi 796. gólja pályafutása alatt, már csak négy hiányzik a nyolcszázhoz...

A következő adatokat azok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnek játszadozni a számokkal. Messinek a Toulouse ellen 7 kulcspassza volt, és nyolc cselezése közül hat sikerült. Ezzel ő az első labdarúgó Európa öt topligájában a 2022-2023-as szezonban, aki legalább 6 kulcspasszt és ugyanannyi jó cselezést produkált egy adott mérkőzésen.

Végül érdemes meghallgatni Christophe Galtier, a PSG edzője nyilatkozatát a meccs után:

Újra láthattuk a világ vitán felül legjobb játékosát. Odatette magát, remekül felkészült, és nyilvánvaló, hogy amikor Leo ott van a pályán, minden megváltozik. Most, hogy elnyerte azt a trófeát, ami még hiányzott neki, vagyis világbajnok lett, sokkal nyugodtabb.

Az ellenfelek meg sokkal idegesebbek...

(Borítókép: Lionel Messi (k) a Paris Saint-Germain és a Toulouse közötti mérkőzésen 2023. február 4-én. Fotó:  FRANCK FIFE / AFP)

Rovatok