Index Vakbarát Hírportál

Több magyar játékos is bizonyíthat a Barcelona akadémiáján

2023. február 5., vasárnap 06:02

A Barca Academy Hungary, az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiájának négy játékosa edzőtáborban vehet részt a világszerte híres La Masián. Bálint Áron, Bálint Balázs, Kutak Olivér és Putics Benett február 4. és 13. között a világ minden tájáról érkező gyerekek társaságában bizonyíthat a katalán klub szakemberei előtt – derült ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A Barca Academy Hungary négy kiválasztott játékosa, Bálint Áron, Bálint Balázs, Kutak Olivér és Putics Benett egyedülálló lehetőséget kapott: február 4. és 13. között a La Masián, az FC Barcelona szakemberei előtt mutathatják meg tehetségüket a földkerekség összes Barca Akadémiájának gyermeke társaságában.

Az egyaránt tízéves Putics Benett és Kutak Olivér, valamint a 11 éves Bálint Áron egy bővebb, 30-40 fős csoportban mutathatja meg a képességeit. A négy játékos közül kiemelkedő lehetőséget kapott a 14 éves Bálint Balázs, aki egy 16 fős, elit társaság részese lehet.

Tiszta víziónk volt, amikor elindítottuk ezt az akadémiát, amely többek között azért jött létre, hogy minél több gyermeknek megadjuk a lehetőséget, hogy eljusson Barcelonába. A Barca Academy Hungary nélkül nem jött volna létre ez az esemény. Hosszú folyamat előzte meg ezt a lehetőséget, a kiválasztásban részt vevő szakemberek videón és személyesen is megnézték a játékosokat 

– mondta el Farkas Balázs, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

Kutak Olivér kapusként, Putics Benett csatárként, Bálint Áron középpályásként, Bálint Balázs pedig belső védőként igyekszik bizonyítani.

Rovatok