Index Vakbarát Hírportál

Kimentették a ghánai válogatott futballistát a törökországi romok alól

2023. február 7., kedd 10:26

A Chelsea és a Newcastle United korábbi futballistáját, Christian Atsut életben találták és kórházba szállították a hétfői törökországi földrengéseket követően – számolt be róla a nemzetközi média.

A 31 éves játékos jelenleg a Süper Ligben szereplő Hataysport erősíti, Törökország egyik leginkább sújtott régiójában.

A 7,8-as és 7,5-ös (más források szerint 7,7-es) magnitúdójú földrengések következtében legalább 2000 ember veszítette életét, és a hétfői híradások arról szóltak, hogy a ghánai válogatott játékos is a romok alatt rekedt.

Kedd reggel a csapat alelnöke, Mustafa Özat megerősítette, hogy Atsut kimentették, és sérülései miatt kórházba szállították.

Atsu sérüléseket szenvedett, de kimentették a romok közül. Sajnos Taner Savut sportigazgatónk még mindig a romok alatt van

– idézi a Yahoo Özat szavait.

Tíz évvel ezelőtt a Chelsea hárommillió eurót fizetett érte, de a londoni együttes idényről idényre kölcsönadta. 2017-ben a Newcastle United vette meg hét és fél millió euróért, a „szarkáknál” összesen 121 mérkőzésen szerepelt.

Atsu 2022 nyarán szerződött az élvonalbeli Hatayasporba, első gólját éppen vasárnap, a Kasimpasa elleni találkozón szerezte meg – csapata ezzel a találattal nyerte meg 1–0-ra a mérkőzést.

(Borítókép: Cem Genco/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok