Index Vakbarát Hírportál

Fejenként szűk százmillió forintot kapnak a szaúdi futballisták bravúros győzelmükért

2023. február 8., szerda 14:23

Al-Valíd bin Talal szaúdi herceg fejenként 266 500 dolláros (96,5 millió forintos) bónusszal jutalmazza meg az al-Hilal labdarúgócsapat játékosait, miután az együttes kedd este meglepetésre legyőzte a brazil Flamengót a marokkói klubvilágbajnokság elődöntőjében.

A herceg lelkes és ismert szurkolója a szaúdi csapatnak, és a közösségi médiában tett bejelentése szerint ugyanekkora összeget utal majd minden egyes futballistának, ha a szombati fináléban is diadalmaskodnak.

Az SSC szaúdi sportcsatorna beszámolója szerint az arab ország sportminisztériuma félmillió riálos (133 ezer dolláros) prémiumot fizet az al-Hilal labdarúgóinak a Flamengo felett aratott 3–2-es siker elismeréseként.

A szaúdi együttes a fináléban a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid, valamint az egyiptomi al-Ahli szerda (ma) esti elődöntőjének győztesével mérkőzik meg.

Szaúdi csapat korábban még soha nem szerepelt a klub-vb döntőjében. A közel-keleti ország kormánya ezt újabb sportszakmai sikerként könyvelte el a katari vb-n a későbbi győztes argentinok felett aratott válogatott sikert követően.

Az al-Hilal a szaúdi válogatott Szalem al-Davszari két tizenegyesből szerzett góljával, valamint Luciano Vietto találatával verte a Flamengót, amely a második félidőben emberhátrányban játszott a középpályás Gerson szünet előtti kiállítása nyomán.

Vitor Pereira, a brazil alakulat edzője elsősorban a játékvezetőket okolta a vereségért, és kedd esti, Tangerben tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, készen álltak megküzdeni az al-Hilallal, de nem tudtak mit kezdeni a klub-vb színvonalához méltatlan bíráskodással.

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok