Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiék volt edzője lett a belgák új szövetségi kapitánya

2023. február 8., szerda 15:27

Ahogy arról már a sajtóhírekből korábban hallani lehetett: Domenico Tedesco lett a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 37 éves szakember korábban az RB Leipzig edzője volt, amellyel tavaly Német Kupát nyert.

A Belga Labdarúgó-szövetség számolt be hivatalosan a hírről, miszerint Domenico Tedescót nevezték ki a válogatott élére. A belga válogatott csúnyán leszerepelt a katari világbajnokságon, utána menesztették pozíciójából a korábbi szövetségi kapitányt, Roberto Martínezt. 

A szövetség a honlapja szerint a 2024-es Európa-bajnokság végéig kötött szerződést Tedescóval, akit modern, komoly nemzetközi tapasztalattal bíró edzőnek írt le. A megállapodásról szóló hírben az RBFA külön kiemelte, hogy a szakember a letámadásra épülő támadófutball híve.

Már az első megbeszélésen úgy éreztem, jó helyen vagyok. Rögtön megtaláltuk a közös hangot. Nagyon motiváltnak érzem magam, alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát az együttessel

– idézte a honlap az új szakvezetőt. 

Tedesco 2017-től edzősködik, a német Erzgebirge Aue és Schalke 04 után a Szpartak Moszkva kispadján ült, mielőtt 2021 decemberében a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Leipzighez került. A német csapattal tavaly megnyerte ugyan a Német Kupát, de végül egy évet sem töltött Lipcsében.

A belga nemzeti együttes legközelebb március 24-én Stockholmban lép pályára, ahol Európa-bajnoki selejtezőn a svédek vendége lesz.

(MTI / Index)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok