Index Vakbarát Hírportál

Szövetségi kapitánya szerint túl korán igazolt a Liverpoolhoz a fiatal támadó

2023. február 8., szerda 11:10

Ronald Koeman holland szövetségi kapitány szerint Cody Gakpo túl korán igazolt az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpoolba.

Az Oranje vezetője a korábbi válogatott támadó, Andy van der Meyde YouTube-csatornáján beszélt a 23 éves középpályás helyzetéről. Véleménye szerint remek dolog, hogy a fiatal holland futballisták a világ legerősebb bajnokságaiban játszhatnak, ugyanakkor nehéz a váltás, mert például az angol Premier League színvonala jóval magasabb a hollandénál.

Ezen kívül láthatjuk, hogy éppen egy olyan csapathoz került, amelyiknek rosszul megy. Ez különösképpen megnehezíti egy újonnan érkező dolgát, hiszen rögtön gólokat, győzelmeket várnak tőle. Teljesen más lenne a helyzet, ha – mondjuk – egy 28 éves rutinos játékosról beszélnénk 

– nyilatkozta a holland kapitány, aki január 1-jén lépett munkába, miután elődje, Louis van Gaal a katari világbajnokság után távozott posztjáról.

A vb-n Gakpo csapata egyik legjobbja volt, a későbbi győztes Argentínával szemben a negyeddöntőben 11-esekkel búcsúzó hollandok mindegyik mérkőzésén kezdőként lépett pályára, és az első három csoportmeccsen, sorrendben Szenegál, Ecuador és Katar ellen is betalált.

Ezt követően nem volt meglepetés, hogy sorba álltak Gakpóért az európai sztárcsapatok, végül a Liverpool lett a befutó, amely 37 millió fontot fizetett az Eindhovennek, ahol a játékos ebben a szezonban 14 mérkőzésen kilenc gólt és 12 gólpasszt ért el. Jürgen Klopp csapatában egyelőre nem találja a helyét Gakpo, aki eddig hatszor kapott kezdőként lehetőséget, de egyelőre még nem tudott érdemben hozzátenni a csapat eredményességéhez.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok