Index Vakbarát Hírportál

Botrányos játékvezetői ítélet is kellett a Chelsea újabb pontvesztéséhez

2023. február 11., szombat 16:09

Tovább tart a több száz millió euróból megerősített Chelsea vesszőfutása az angol labdarúgó-bajnokságban, ezúttal a kiesés ellen menekülő West Ham otthonában nem tudott nyerni Graham Potter alakulata. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az utolsó percekben egy teljesen egyértelmű büntetőt nem ítéltek meg a londoni kékek javára.

A hárommeccses eltiltását letölőt Joao Félix ott volt a Chelsea kezdőjében, akárcsak a januárban szerződtetett Benoit Badiashil, Enzo Fernández, Mihajlo Mudrik, Noni Madueke négyes is.

Remekül is kezdtek a vendégek, az első 20 percben nagyjából 80 százalékban birtokolták a labdát, aminek korai vezetés lett a jutalma: Fernández nagyszerű emelését éppen Félix lőtte kapásból a West Ham kapujába. Bár a folytatásban is jobban játszott Potter együttese, gyakorlatilag a semmiből egyenlített a West Ham – a 28. percben Emerson váltotta gólra Jarrod Bowen beadását, az addig alárendelt szerepet játszó West Ham egyenlített: egy jobb oldali beadást Jarrod Bowen csúsztatott meg középen, a hosszún érkező, korábbi Chelsea-játékos Emerson pedig közelről a hosszú alsó sarokba pattintotta.

A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, a hajrára azonban felpörögtek az események, amelyeknek a hazaiak cseh középpályása, Tomás Soucek volt a főszereplője. Előbb úgy tűnt, vezető találatot szerez egy szabadrúgás utáni kavarodásból, ám les miatt a VAR segítségével érvénytelenítették a találatot.

Nem sokkal később viszont, a 89. percben kézzel blokkolta a csereként pályára lépő Conor Gallagher lövését (itt látható az eset videón), a játékvezető és a videobíró azonban érthetetlen módon nem látta szabálytalannak a mozdulatot...

Felmerül a kérdés, mi értelme így a VAR-technikának, ha az ehhez hasonló, teljesen egyértelmű dolgoknál sem segítik a pályán lévő sporttársakat? Az eredmény viszont így nem változott, a Chelsea ismét pontokat hullajtott, és továbbra is csupán 9. a tabellán. 

(Borítókép: Kai Havertz a West Ham United–Chelsea-mérkőzésen 2023. február 11-én. Fotó:  Mike Egerton / PA Images / Getty Images)

Rovatok