Index Vakbarát Hírportál

Csak a szokásos: Marcus Rashford újabb meccset nyert a Manchester Unitednak

2023. február 12., vasárnap 16:58

A Manchester United hajrában szerzett gólokkal 2–0-ra verte a Leeds Unitedot az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 23. fordulójában.

A Manchester United jó 80 percen át csak szenvedett a Leeds United ellen, ám a két csapat hét közepi randevújához képest ez is óriási előrelépést jelentett: akkor Erik ten Hag együttese nemcsak hogy küszködött, de mindkét félidőt két percen belül kapott góllal indította, így a végén annak is örülhetett, hogy pontot tudott menteni (2–2).

Ezúttal három pont ütötte a manchesteriek markát, ezt pedig csaknem egyedül Marcus Rashfordnak köszönhetik. A bomba formának örvendő angol támadó idénybeli 12. találatát szerezte a Premier League-ben. A fejeshez a gólpasszt a holland mester irányítása alatt szintén csaknem megtáltosodott Luke Shaw jegyezte egy bal oldali beadásból (0–1).

Az addig – kiesőjelölthöz képest – kifejezetten támadó szellemben futballozó, a vezetés megszerzéséhez közelebb is járt Leeds pillanatok alatt összeomlott. A 85. percben egy bal oldali indítás után a csereként beállt Alejandro Garnacho is mattolta Illan Meslier-t, ezzel megpecsételve a házigazda sorsát (0–2). 

A hosszabbítás pillanataiban Rashford, majd Wout Weghorst is szerzett még egy-egy, les miatt meg nem adott gólt. A manchesteri siker viszont így sem került már veszélybe. A Leeds szépíteni is képtelen volt.

A hajrágólok egyúttal azt is jelentették, hogy a United – a városi rivális Manchester City Aston Villa elleni bajnokijának lefújásáig minimum – feljött a tabella második helyére.

Rashford 34 tétmeccsen már 21 gólnál és nyolc gólpassznál jár ebben az idényben.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
Leeds United–Manchester United 0–2 (Rashford 80., Garnacho 85.)

(Borítókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Rovatok