Index Vakbarát Hírportál

Dániai sikerrel zárta a BL-csoportkört az FTC női kézicsapata

2023. február 12., vasárnap 17:54

A Ferencváros 28–25-re nyert a dán Odense HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A mérkőzés olyan szempontból tét nélküli volt, hogy a csoportkör utolsó játéknapján már egyik csapat sem tudott változtatni a helyezésén, és az is eldőlt, hogy az FTC a montenegrói Buducnost Podgoricával, az Odense pedig a norvég Storhamarral találkozik a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért.

A vendégek keretéből Béatrice Edwige, Kovács Anett, Janurik Kinga, Dragana Cvijic és Szucsánszki Zita is hiányzott.

A tétnélküliség az első félidőben a magyar csapat játékosaink látszott kevésbé, ugyanis motiváltan, kevés hibával kézilabdáztak, és egy 8–1-es sorozattal hatgólos előnyt alakítottak ki. A második felvonás elején a dánok felzárkóztak mínusz kettőre, mert úgy tűnt, a vendégek szerint már lefutott a mérkőzés. Másfél perccel a vége előtt már csak egy találat volt az FTC előnye, de az utolsó percben Kisfaludy Anett bebiztosította a győzelmet a magyaroknak. Az Odense 25 lövést rontott a meccsen.

Klujber Katrin hét góllal, Bíró Blanka 14 védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Dione Housheer hatszor talált be, Martina Thörn és Althea Reinhardt hat-hat védést mutatott be.

Az FTC hét győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel csoportja negyedik helyén végzett – összegezte az MTI.

A rájátszás első fordulójának mérkőzéseit március 18-án és 19-én, illetve egy héttel később, a negyeddöntő meccseit április 29-én és 30-án, illetve egy héttel később rendezik. Továbbjutás esetén a Ferencvárosra a francia Metz HB vár a negyeddöntőben, ahol az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC a norvég Storhamar HE és az Odense párharcának továbbjutójával játszik.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 14. FORDULÓ
Odense HB (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria 25–28
(9–15)

Rovatok