Index Vakbarát Hírportál

Könnyed győzelemmel hangolt az Arsenalra a Manchester City

2023. február 12., vasárnap 19:30

A Manchester City 3–1-es győzelmet aratott az Aston Villa ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 23. fordulójában.

Nem élvezhette sokáig a tabella második pozíciója jelentette magasságot a Manchester United...

Az Arsenal elleni szerdai csúcsrangadóra hangoló Manchester City valóságos gálát rendezett az Aston Villával szemben az első 45. percben. Pep Guardiola együttese már a 4. percben megszerezte a vezetést Rodri góljával (1–0), majd nem sokkal később Ilkay Gündogan vette be Emiliano Martínez kapuját – utóbbit azonban annulálta a videós szoba. 

A német középpályás így sem maradt gól nélkül: a 39. percben Erling Haaland lapos centerezésére érkezett tökéletesen a tizenhatos bal oldalánál, majd néhány méterről a hálóba helyezett (2–0). A hosszabbítás pillanataiban a korábbi játékostársai ellen pályára lépő Jack Grealish harcolt ki büntetőt, amelyet a legutóbbi négy tétmeccsén két gólt és három gólpasszt jegyző Rijad Mahrez váltott újabb találatra (3–0).

Némi meglepetésre Guardiola már a szünetben lecserélte Haalandot, akivel angliai karrierje során mindössze másodszor esett meg, hogy két egymást követő bajnokin gólképtelen maradjon.

Nem maradt viszont gól nélkül az Aston Villa, amely a 61. percben Ollie Watkins találatával szépített (3–1). Sőt, néhány percig úgy tűnt, a birminghami együttes akár szorossá is teheti a hajrát, de John McGinn és Jhon Duran, és Coutinho lehetősége is kimaradt.

A Manchester City – könyvelési csalásról szóló botrány ide vagy oda – győzelemmel ünnepelte Guardiola vezetőedzőként megvívott 250. meccsét az angol élvonalban. 

Nem mellékesen három pontra csökkentette hátrányát a szombaton a Brentford ellen csupán döntetlent játszó Arsenallal szemben.

Igazi rangadó jön jövő héten...

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
23. FORDULÓ

Manchester City–Aston Villa – (Rodri 4., Gündogan 39., Mahrez 45+1. – 11-esből, ill. Watkins 61.)

(Borítókép: Ryan Pierse/Getty Images)

Rovatok