Index Vakbarát Hírportál

Európa-bajnok olasz csatár helyére igazolhat Sallai Roland

2023. február 12., vasárnap 15:39

Olasz sajtóhírek szerint Ciro Immobile örököse lehet az SS Lazio támadógépezetében az SC Freiburg magyar válogatott játékosa, Sallai Roland. Az Il Messaggero úgy tudja, az olasz élvonalban jelenleg a 6. helyen álló római klub már télen is közel járt a 25 éves labdarúgó megszerzéséhez.

Az újság állítása szerint a Lazio sportigazgatója, Igli Tare már télen előkészítette a megállapodást a felek között. Ebbe az irányba mutat az is, hogy Sallai még decemberben menedzsert váltott, és a német központú Rogontól a World Soccer Agencyhez szerződött, amelynél több Lazio-játékos ügyeit is intézik. Legutóbb Matías Vecino szerződött a segítségükkel Rómába.

Az Il Messaggero szerint a téli üzlet azért esett kútba, mert a Lazio tulajdonosa nem akart mélyebben a zsebébe nyúlni, így hiába hajlott volna Sallai a váltásra, a két csapat közt nem született meg az egyezség.

A lap megjegyzi, nyáron várhatóan azon múlik majd a 38-szoros válogatott játékos klubváltása, hogy Tare marad-e a sportigazgatói székben. A csapat vezetőedzőjének, Maurizio Sarrinak a szakmai véleményét sokadlagosnak tartják az ügyben, ha Tare marad, és ragaszkodik Sallaihoz, akkor azt Sarri sem vétózhatja meg. Ráadásul az olasz edző jövője nem is egyértelmű: több forrás szerint is távozik nyáron Rómából, és ismét Angliában vállal majd munkát. A lehetséges kérői közt a Tottenhamet, az Evertont és a West Ham Unitedot emlegetik.

Sallai piaci értékét 12 millió euróra becsülik jelenleg a Transfermarkt munkatársai. A támadó 2018 óta erősíti a Freiburgot, 111 tétmeccsen 18 gól és 13 gólpassz a mérlege. Ebben az idényben tíz bajnokin lépett pályára, gólja és gólpassza nincs – ugyanakkor hosszabb időszakot kellett kihagynia arccsonttörés, majd izomsérülés miatt is.

Az olasz sajtóhírek a 32 esztendős Immobilét az AC Milannal boronálták össze ismét az elmúlt hetekben. A Lazio Eb-aranyérmes csapatkapitánya így annak ellenére is távozhat a nyáron, hogy 2026-ig szól a jelenlegi kontraktusa.

(Borítókép: Picture alliance/Getty Images)

Rovatok