Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Mártonról áradozik a német sajtó, két szaklapnál is az álomcsapatba került

2023. február 13., hétfő 11:52

A Kickernél és a Sportschaunál is a forduló válogatottjába került Dárdai Márton, a Hertha BSC védője – osztotta meg büszkén közösségi felületein a német élvonalbeli labdarúgóklub. A 21 esztendős labdarúgó a Kickertől ráadásul a legjobbnak számító 1-es osztályzatot kapott.

Amint arról beszámoltunk, fantasztikus napot zárt Dárdai Márton, a Hertha BSC német–magyar kettős állampolgárságú védője, aki hat hónap elteltével került ismét a fővárosi csapat kezdőjébe, és kulcsfontosságú gólt szerzett a Borussia Mönchengladbach ellen 4–1-re megnyert találkozón.

A 21. születésnapját épp a hétvégén ünneplő játékos a Kickertől egyes – a legjobb – osztályzatot kapott, és bekerült a forduló álomcsapatába, egyedüliként a Hertha játékosai közül. Dárdai teljesítményére ráadásul a Sportschaunál is felfigyeltek, itt szintén a játéknap legjobbjai közé került – ahogy azzal a Hertha közösségi felületein el is dicsekedtek. Utóbbi együttesben olyan futballisták kaptak még helyet, mint a Bayern 70 millió eurós nyári igazolása, Matthijs de Ligt, vagy a német futball nagy-nagy üdvöskéjének tartott Florian Wirtz.

Dárdai Márton a 32. meccsén szerepelt a Bundesligában, a Borussia elleni bombagól volt az első találata az élvonalban. A játékos ráadásul több nagy mentést is bemutatott, és még azt követően is a pályán maradt, hogy kisebb lábsérülést szenvedett a hajrá kezdetén.

A Hertha négy vereséggel kezdte a naptári évet a Bundesligában, és november 12-e óta először nyert bajnokit. Sikere ellenére a fővárosi együttes maradt a veszélyzónában, 17 ponttal az osztályozót jelentő 16. helyen tanyázik. 

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg az U21-es német válogatott hátvéd édesapja, a 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál, aki a Hertha klubikonjának számít, játékos-pályafutását követően pedig kétszer is volt az első csapat vezetőedzője. Sajtóhírek szerint ha a jelenlegi szakvezető, Sandro Schwarz nem tudja stabilizálni a csapat helyzetét a tabella középmezőnyében, akkor Berlinben rövidesen harmadszor is kinevezhetik a magyar trénert 

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
Hertha Berlin – Borussia Mönchengladbach 4–1 (Ngankam 30., Dárdai M. 52., Scherhant 91., Lukebakio 96. – 11-esből, ill. Elvedi 17.)

Rovatok