Index Vakbarát Hírportál

A portugál spori olyat tett, amit nagyon ritkán látunk játékvezetőtől

2023. február 16., csütörtök 23:32

A Sevilla 3–0-s sikerével lényegében eldöntötte a PSV Eindhoven elleni párharcot, a többi párosítás viszont nyílt maradt az Európa-liga csütörtök esti mérkőzéseit követően. A tét a második számú európai kupasorozat nyolcaddöntője, a visszavágókat jövő héten rendezik.

Az első félidő alapján úgy tűnt, a Juventus magabiztosan győzheti le a Nantes-ot Torinóban, ám hiába szerzett viszonylag hamar, a 13. percben vezetést az olasz gárda, s alakított ki több helyzetet ellenfelénél, a második találatot csak nem tudta megszerezni. Fordulás után a franciák egyetlen kontrából egalizálni tudtak, Ludovic Blas a 60. percben módosította 1–1-re az állást. A Juve fölénye a végsőkig megmaradt, de hiába, másodszor már nem tudott előnybe kerülni a zebracsíkos mezes alakulat. A 97. percben ritkán látható jelenet játszódott le, Joao Pinheiro játékvezetőt ugyanis a VAR-monitorhoz szólították egy lehetséges tizenegyes gyanúja miatt, ám végül hiába a jelzés, a pályán meghozott döntésnek megfelelően nem érezte úgy, büntetőt kéne adnia kezezésért. Sőt, végül kirúgás helyett szabadrúgással jöhetett kifelé a Nantes (1–1).

A Juventus vezetőedzője, Massimo Allegri meg se várta a lefújást, miután a portugál spori nem adta meg a – remélt – büntetőjüket, elindult az öltöző felé. Az igazsághoz tartozik, ekkor már három perccel túl jártunk a jelzett hosszabbítás végén, így várható volt, nem sok érdemi dolog történhet már a pályán.

Őrült hajráért Leverkusenben sem kellett a szomszédba menjenek a csapatok – valamint a drukkerek. A találkozón Lukas Hrádecky kapus ügyetlenkedése után az ő öngóljával szerzett vezetést a Monaco, amire a második félidő elején villámgyorsan válaszolt a német csapat. Előbb Moussa Diaby egyenlített, majd Florian Wirtz egyórányi játékot követően fordított is (2–1). Ám a Monacóban is volt még két gól, Krepin Diatta 15 perccel Wirtz után talált a kapuba, a győzelmet pedig a 94. percben Axel Disasi csikarta ki az FTC korábbi csoportriválisának (2–3).

A Sporting CP és a Midtjylland összecsapásán is született gól a 94. minutumban, itt a portugálok egyenlítettek nagy nehezen, miután az egyiptomi válogatott Emam Asur a 77. percben némi meglepetésre az idegenben futballozó dánokat juttatta vezetéshez (1–1).

Ideértve a kora esti négy mérkőzést is – melyekről itt olvashat bővebben –, egyedül a Sevilla és a PSV csatája látszik eldőlni már az első felvonás után. A spanyolok három góllal verték a holland bajnokságban az elmúlt hetekben igen hullámzóan teljesítő eindhovenieket (3–0).

A Ferencváros – mivel ősszel megnyerte csoportját – már biztos nyolcaddöntős és ellenfélre vár. A ma látott nyolc párharc egyikének győztese lesz az, amely márciusban a Puskás Arénában összecsap majd a rekordbajnokkal.

LABDARÚGÁS
EURÓPA-LIGA, A NYOLCADDÖNTŐÉRT
Első mérkőzések
Juventus (olasz)–Nantes (francia) 1–1
(Vlahovics 13., ill. Blas 60.)
Bayer Leverkusen (német)–AS Monaco (francia) 2–3 (M. Diaby 48., Wirtz 59., ill. Hrádecky 9. – öngól, Diatta 74., Disasi 90+2.)
Sporting CP (portugál)–FC Midtjylland (dán) 1–1 (Coates 90+4., ill. E. Asur 77.)
Sevilla (spanyol)–PSV (holland) 3–0 (en-Nesziri 45+2, Ocampos 50., Gudelj 55.)

Korábban
Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) 2–2 (Marcos Alonso 50., Raphinha 76., ill. Rashford 53., Koundé 59. – öngól)
Ajax (holland)–Union Berlin (német) 0–0
Sahtar Doneck (ukrán)–Rennes (francia) 2–1 (Kriskiv 11., Bondarenko 45+1., ill. Toko Ekambi 59.)
Salzburg (osztrák)–Roma (olasz) 1–0 (Capaldo 88.)

Rovatok