Index Vakbarát Hírportál

Ismét a Serie A-ban kapott munkát a Fehérvár korábbi vezetőedzője

2023. február 16., csütörtök 11:10

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. helyén álló Salernitana bejelentette Paulo Sousa, a Fehérvár és a Fiorentina korábbi vezetőedzőjének szerződtetését. A portugál szakember fő feladata a csapat benntartása lesz a Serie A-ban.

A bejelentés szerint Sousa szerződése egyelőre az idény végéig szól, ám kétéves opciót tartalmaz arra az esetre, ha az olasz kiscsapat benn tud maradni az élvonalban. A játékosként Bajnokok Ligáját és olasz bajnoki címet is nyert szakvezető már meg is tartotta az első edzését Salernóban.

Sousa 2011 és 2013 között volt az akkor épp Videoton néven szereplő székesfehérvári csapat edzője, az együttessel Ligakupát és két Szuperkupát nyert, illetve bejutottak a 2012–2013-as Európa-liga csoportkörébe, ahol 3. helyen végeztek. Távozása után Izraelben, Svájcban, majd Olaszországban a Fiorentinánál, azt követően pedig a kínai élvonalban dolgozott, illetve foglalkoztatták még a francia Bourdeaux-nál, a lengyel válogatottnál és a brazil Flamengónál is. 

Salernóban Davide Nicola helyét vette át, aki napra pontosan egy éven át (2022. február 15.–2023. február 15.) ült a kispadon. Nicola 38 bajnokin mindössze kilencszer tudta győzelemre vezetni a csapatot, ám nagy bravúrral így is elérte, hogy újoncként bennmaradjon a 2021–2022-es bajnokság végén.

(Borítókép: Paulo Sousa. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok