Index Vakbarát Hírportál

Varga Kevin hazatért, a válogatott támadó ismét a DVSC játékosa lett

2023. február 16., csütörtök 12:50

Hivatalossá vált, hogy a DVSC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a 14-szeres magyar válogatott szélső, Varga Kevin. A futballista legutóbb a török Hataysporban szerepelt, ahonnan már télen tervezték elengedni, végül a múlt heti, több mint 25 ezer emberéletet követelő földrengés következményeként, a klub bajnokságtól való visszalépése után lett a Loki játékosa.

A 26 esztendős magyar válogatott szélső 2020 nyarán a Lokiból igazolt a török első osztályba, ahonnan most visszatért, és ismét debreceni sikerekért küzd

– írja a DVSC hivatalos honlapja.

Varga a Lokit elhagyva előbb a Kasimpasa játékosa volt, majd onnan kölcsönbe Svájcba, a Young Boyshoz került. Múlt év augusztusában ingyen szerződött a Hataysporhoz, amelyben 11 bajnokin jutott szóhoz, és mindössze egy gólpasszt jegyzett.

A 26 esztendős játékos a múlt heti természeti katasztrófa idején nem tartózkodott Törökországban, épp idehaza volt, és arra készült, hogy ügynökével visszautazzon szerződésbontásának részleteit letárgyalni. Erre már nem kerülhetett sor, Taner Savut sportigazgató is eltűnt a földrengésben.

Sem Savut, sem Varga korábbi csapattársa, a ghánai válogatott Christian Atsu nem került elő azóta sem a romok alól. Ugyan Atsuról az elmúlt napokban többször is napvilágot látott, hogy sikerült élve kimenekíteni, hétfőn ezt cáfolták a Hatayspor elöljárói.

A klub hétvégén jelentette be, hogy jelen körülmények között nem tudja vállalni a török bajnokságban való folytatást. A keret jó része néhány nap alatt szét is széledt.

A Ferencváros például szerdán jelentette be, hogy megszerezte a legutóbb szintén ott futballozó Mehdi Boudjemaa játékjogát.

Rovatok