Index Vakbarát Hírportál

Nem játszhat az MU elleni visszavágón: hosszú időre kidőlt a Barca kulcsjátékosa

2023. február 17., péntek 13:14

Várhatóan négy hétig nem léphet pályára Pedri, a Barcelona spanyol válogatott labdarúgója, aki a Manchester United elleni Európa-liga-mérkőzésén vált harcképtelenné.

A spanyol bajnokság listavezetője megerősítette, hogy a 20 éves középpályás combizma komolyabban megsérült csütörtökön az angolok ellen 2–2-vel zárult rangadón.

Hatalmas csapás a hír, mivel Pedri nagyon jó formában játszott az utóbbi időben, és kulcsszerepe volt a csapat hosszú veretlenségi sorozatában

– írta a klub hivatalos oldala pénteken.

A Barcelona Pedri mellett a sérült Dembélére sem számíthat az MU elleni visszavágón, Busquets játéka továbbra is kérdéses, míg Gavi eltiltás miatt nem szerepelhet. A nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzése a gólok és látványos megmozdulások helyett inkább a  kétes bírói ítéletektől volt hangos a találkozó másnapján.

A katalán együttes 21 forduló után nyolcpontos előnnyel vezeti a bajnokságot az ősi rivális Real Madrid előtt, vasárnap pedig a 16. helyen álló Cádizt fogadja. Március második a Real Madrid elleni Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzése vár a katalánokra, majd március 19-én a bajnokságban is megmérkőznek a fővárosiakkal. 

LABDARÚGÁS
EURÓPA-LIGA, A NYOLCADDÖNTŐÉRT
Első mérkőzések
Barcelona (spanyol) – Manchester United (angol) 2–2  (Marcos Alonso 50., Raphinha 76., ill. Rashford 53., Koundé 59. – öngól)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok