Index Vakbarát Hírportál

Horrorsérülés és történelmi vereség a Chelsea szombati mérlege

2023. február 18., szombat 18:30

Hiába az elköltött januári százmilliók továbbra sem tud kimászni a gödörből a Chelsea, amely inkább már Mariana-árok mélységűnek tűnik. Ezúttal a tök utolsó Southampton nyert a londoniak otthonában,

Az első félidő gyakorlatilag teljesen értékelhetetlen volt a Chelsea szempontjából, a sereghajtó sokkal jobban futballozott, ráadásul a hosszabbítás perceiben James Ward-Prowse mesteri tekerésével megérdemelten kerültek előnybe. 

Az angol középpályásnak ez volt a 17. találata közvetlenül szabadrúgásból és már csak eggyel előzi meg őt ebben az összevetésben az örökranglistát vezető David Beckham.

A második játékrészben feljavult a hazaiak játéka, leginkább a csereként beszálló Raheem Sterlingnek köszönhetően, ám hiába a több ordító helyzet, akárcsak a hétközi, Dortmund elleni BL-nyolcaddöntőben, ezúttal is mindent kihagytak a Kékek. Akik történelmi vereséget szenvedtek el, a Southampton ugyanis korábban még soha nem tudta oda-vissza legyőzni a Premier League-ben Graham Potter alakulatát, egészen mostanáig, hiszen a mai 0–1-et megelőzően augusztusban 2–1-re diadalmaskodtak.

Ha a vereség nem lett volna elég, egy súlyos sérülés is sújtotta a Chelsea-t: Sékou Mara ollózva rúgta fejbe Cesar Azpilicuetát, akit közel 10 percig ápoltak, majd hordágyon vitték le a Stamford Bridge gyepéről.

Nem ez volt az egyetlen meglepetés a fordulóban, a bajnoki címvédő MAnchester City ugyanis csak 1–1-es döntetlenre volt képes az újonc Nottingham otthonában. Pep Guardiola együttese a 41. percben jutott vezetéshez Bernardo Silva révén, ám a 85. percben az addig alárendelt szerepet játszó kiscsapat Chris Wood találatával egyenlített és mint később kiderült, az egyik pontot megmentette. 

Rovatok