Index Vakbarát Hírportál

Pár meccs után szerződést bont a Real Madrid korábbi sztárja

2023. február 18., szombat 14:28

Úgy néz ki, hogy jobb lehetőséget kapott Marcelo, a Real Madrid korábbi klasszis hátvédje, aki jelenleg a görög Olimpiakosz csapatát erősíti. A labdarúgó ugyanis közölte, hogy felbontja a szerződését.

Marcelo mintegy 16 éven át játszott a Real Madrid csapatában, amellyel rengeteg trófeát megnyert. 2022-ben (34 évesen) aztán váltott, és a görög Olimpiakoszhoz szerződött.

A szerződést egy évre kötötték, de a hátvéd eddig nem bizonyult meghatározónak a csapatban. 10 meccsen lépett pályára, a legtöbb esetben csereként, és összesen 332 percet játszott az új klubjában – igaz, ez idő alatt háromszor sikerült betalálnia a kapuba, ami nem rossz teljesítmény. 

Most a görög sajtó értesült arról, hogy Marcelo 4 hónappal a szerződés lejárta előtt felbontaná a megállapodást,

mivel a brazil hátvéd iránt érdeklődött egy külföldi csapat. 

A görög Sport24 szerint a játékos és a klub azon dolgozik, hogy közös megegyezéssel, konfliktus nélkül váljanak el útjaik. A relevo.com szakportál szerint valójában már tavaly ősszel felmerült, hogy Marcelo távozhat, miután a klub nem volt elégedett a teljesítményével, és ő sem érezte jól magát a csapatban. 

Ismét Ronaldo csapattársa lesz? 

A portál szerint a játékos arra számít, hogy az új klubjában a mostaninál jobb fizetés és új kihívások várják. A Football Espana pedig azt írta: januárban a futballvilágban az a pletyka is szárnyra kapott, hogy

Marcelo cristiano Ronaldóhoz hasonlóan a szaúdi Al-Nasszr csapatánál folytathatja pályafutását.

Hivatalos információ azonban egyelőre nincs arról, hogy pontosan melyik klub ajánlott szerződést a brazil védőnek.

A Real Madrid hosszabbíthat Benzemával

A Madriduniversal.com a Radio Marca értesülése alapján azt írja, hogy a Real Madrid várhatóan meghosszabbítja a szerződését csatárával, Karim Benzemával, aki 2022-ben Aranylabdát kapott.

Mint írták, Benzema a mostani szezonban sérülésekkel küszködik, de 13 mérkőzésén még ezzel együtt is 11-szer talált a hálóba, és három gólpasszt is adott, ám a Real Madrid egyelőre nem tudja pótolni őt. Ezért Benzema egyeztetett Florentino Perez klubelnökkel, és állítólag megállapodtak abban, hogy egy évvel meghosszabbítják a francia csatár idén júniusban lejáró szerződését.

A klubnál több játékos jövője is kérdéses még: Luka Modric, Toni Kroos, Marco Asensio és Nacho Fernandez szerződése is lejár az idén, és egyelőre nem tudni, hogy hosszabbít-e velük a Real.

Rovatok