Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is ördögien jó formában az angol sztár

2023. február 19., vasárnap 16:53

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 24. fordulójában a Manchester United a duplázó Marcus Rashford vezérletével 3–0-ra legyőzte a Leicester Cityt.

Ha csak azt néztük, hogy a tabella harmadik helyezettje fogadta a 14.-et, akkor országos egyesről beszélhettünk a meccs előtt, de nem csupán a Manchester United lendült jó formába az elmúlt időszakban, hiszen a Leicester City három egymást követő tétmeccset nyert meg a mostani összecsapás előtt.

Ennek megfelelően az Old Traffordon sem szeppent meg a 2016-os bajnok, az első negyedórában még irányította is a meccset, sőt a 20. percben David de Geának elképesztő bravúrt kellett bemutatnia Kelechi Iheanacho fejesénél, hogy megőrizze a kapuját a góltól.

Ezt nem sokkal később már büntette a házigazda, az MU színeiben 150. tétmeccsén kezdő Bruno Fernandes remek indításával lépett ki Marcus Rashford, aki talán még centerezhetett is volna, de egymaga is góllal zárta az akciót (1–0).

Nem véletlen az önbizalom: a 25 éves támadó az idénybeli 23. gólját szerezte, amivel új egyéni rekordot állított fel, a formája pedig egészen szenzációs: a világbajnokság óta lejátszott 17. tétmérkőzésén 15. alkalommal volt eredményes!

23 - Marcus Rashford has scored his 23rd goal of the season in all competitions, his most in a single campaign for Manchester United. 15 of those 23 goals have come in 17 games since the end of the 2022 World Cup. Stellar. pic.twitter.com/82wUjWRaNL

— OptaJoe (@OptaJoe) February 19, 2023

A játékrész hajrájában Diogo Dalot növelhette volna az előnyt, de Bruno Fernandes beadása után ügyetlenül nyúlt a labdához ziccerben.

A fordulást követően pillanatok alatt kétszer is növelhette volna előnyét a rekordbajnok, előbb Luke Shaw szabadrúgása után Lisandro Martínez fejese csattant a lécen, majd Rashford bizonyította be, hogy még ő is képes nagy helyzetet kihagyni.

Az 57. percben az angol válogatott támadó azért megmutatta, hogy ez a ritkább eset, és bár elsőre lesnek ítélték a helyzet, a vonalazást követően újabb szabályos gól került fel a neve mellé (2–0).

Ez már az idénybeli 14. bajnoki találata volt, aminél csak Erling Haaland (26) és Harry Kane (17) jegyzett többet!

Bő egyórányi játék után pedig minden maradék kérdés eldőlt, amikor a szünetben beálló Jadon Sancho és Fernandes összjátéka után a fiatal angol szélső is bevette a Leicester City kapuját (3–0).

Ugyanő növelhette volna az előnyt a 70. percben kétszer is, majd Wout Weghorst két nagy lehetősége kimaradt, így a végén a vendégek még örülhettek is, hogy „csak” hárommal kaptak ki.

A Manchester United az újabb sikerével három pontra megközelítette városi riválisát a tabellán.

PREMIER LEAGUE

24. FORDULÓ

Manchester United–Leicester City 3–0 (Rashford 25., 57., Sancho 62.)

Tottenham–West Ham United 2–0 (Emerson Royal 56., Szon Hung Min 72.)

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 54 pont (51–23, 23 meccs), 2. Manchester City 52 (60–24), 3. Manchester United 49 (41–28), 4. Tottenham 42 (44–35), 5. Newcastle United 41 (35–15, 23) 

(Borítókép: Richard Heathcote/Getty Images)

Rovatok