Index Vakbarát Hírportál

Beismerheti hibáját a PSG, sokkoló dologra készül a klub!

2023. február 21., kedd 09:42

Egybehangzó sajtóértesülések szerint ultimátumot kapott a Paris Saint-Germain jelenlegi vezetőedzője, Christophe Galtier, akit menesztése esetén a csapat korábban kirúgott edzője, Thomas Tuchel válthat a kispadon!

Bár a párizsiak öt ponttal vezetik a francia labdarúgó-bajnokságot a második Olimpique Marseille előtte, minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi négy meccsükből hármat is elveszítettek, erre pedig 12 éve nem volt példa.

Ebből egyet éppen az örök rivális OM ellen a Francia Kupa nyolcaddöntőjében, ahonnan így meglepetésre már a legjobb 16 között búcsúzott az alakulat. A bajnokságban az AS Monaco verte simán, 3–1-re a francia kirakatcsapatot, míg a BL-ben hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget a nyolcaddöntő odavágóján a Bayern Münchentől.

Ezek után nem csoda, ha fogytán a türelem a nyáron kinevezett, 56 éves szakemberrel szemben, aki állítólag a BL-visszavágóig, március 8-ig kapott ultimátumot a klub vezetésétől. Amennyiben a PSG búcsúzik a legrangosabb európai kupasorozattól, alighanem Galtier munkáját is megköszönik, a média pedig már az utódját is tudni véli. 

Aki nem más, mint a 2020 decemberében menesztett Thomas Tuchel, az egyesület tehát belátta, hogy hiba volt elküldeni a szakembert.

Azok után pláne, hogy a német a Chelsea-hez került, amellyel fél év alatt csodát tett és elhódította a Bajnokok Ligája-trófeát. Az új vezetéssel azonban több konfliktusa volt, így 2021 szeptemberében távozott a londoniaktól, azóta munkanélküli.

Bár Zinédine Zidane neve is felmerült Párizsban, amennyiben Tuchel rábólintana a feladatra, egyértelműen ő az első számú célpont, aki korábban két bajnoki címet, egy ligakupát és egy francia kupát nyert a gárdával, valamint története első BL-döntőjébe vezette az alakulatot.

(Borítókép: Lionel Messi és Kylian Mbappé 2022. október 25-én. Fotó: Tim Clayton / Corbis / Getty Images)

 

Rovatok