Index Vakbarát Hírportál

Éjjeli tűzijáték a Real Madrid liverpooli szállodája előtt, ez már lélektani hadviselés

2023. február 21., kedd 14:27

Nem felejtenek a Liverpool szurkolói; jól emlékeznek rá, amikor a Bajnokok Ligája 2018-as döntőjében Sergio Ramos szándékosan kicsavarta Mohamed Szalah karját, így az angol csapat legjobbját már a 31. percben le kellett cserélni. Meglehet, ezért akartak törleszteni keddre virradóra, amikor ismeretlen elkövetők éjszaka tűzijátékot rendeztek a BL-nyolcaddöntőre készülő Real Madrid liverpooli szállodájának ablakai alatt.

Kedd este 21.00 órakor kezdődik az Anfielden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének slágermérkőzése, a párharc első felvonásán a Liverpool fogadja a Real Madridot. A spanyol címvédő, a tizenötödik BL/BEK-győzelmére készülő gárda már természetesen hétfőn megérkezett Liverpoolba, és a négycsillagos Hotel Innside-ban foglalta el a szállását. 

A hotel a liverpooli városközpontban van, szemben a Town Hall-lal, a városházával, autóbusszal tíz percre az Anfieldtől. 

A meccs napján, kedd hajnalban, helyi idő szerint egy óra tájban hatalmas tűzijáték verte fel a Mersey-parti kikötőváros csendjét:

Mindenki készpénznek veszi – bár egyelőre nincs rá bizonyíték –, hogy a zenebonát a Liverpool szurkolói csapták az ellenfél heccelésére, pihenésének megzavarására, és minden bizonnyal bosszúból a 2018-as BL-döntő miatt.

Emlékezetes, hogy a 31. percben Sergio Ramos büntetlenül földre vitte Mohamed Szalahot, a Vörösök szupersztárját, akinek ráadásul úgy kicsavarta a vállát, hogy az egyiptomi jobbszélsőt le is kellett cserélni.

A Pool nemcsak egyik kulcsemberét veszítette el, támadójátékának meghatározó alakját, hanem a finálét is 3–1-re. 

Nem ez az első eset, hogy a Madrid elszenvedi a vendéglátók csendháborítását. 2019-ben az Ajax elleni nyolcaddöntő előestéjén Amszterdamban ment a zenebona a csapat szállodájának ablaka alatt. Aminek aztán meglett az eredménye, mert a holland bajnok 21-re kikapott ugyan, 53-as összesítéssel azonban mégis továbbjutott. 

A liverpooli esélyeket egy biztató hazai eredményre szakmai szempontokat figyelembe véve tovább növeli, hogy a spanyolok nélkülözni kényszerülnek két kulcsemberüket.

(Borítókép:  Andrew Boyers / Reuters)

Rovatok