Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo kardot rántott Szaúd-Arábiában

2023. február 23., csütörtök 10:02

Cristiano Ronaldo kardot forgatott és hagyományos öltözetben vett részt az Al-Nassr elöljáróival Szaúd-Arábia nemzeti ünnepén.

A jelek szerint az ötszörös aranylabdás portugál klasszis mindent megtesz a beilleszkedése céljából új csapatánál – ami – mondjuk – az évi 200 millió eurós fizetéséért cserébe talán el is várható.

Február 22-e fontos dátum a közel-keleti ország történelmében, 1727-ben ugyanis Mohamed bin Szaúd imám ezen a napon segített megalapítani Szaúd-Arábiát.

A jelenlegi uralkodó, Szalmán bin Abdel-Azíz tavaly királyi rendeletben nemzeti ünneppé nyilvánította ezt a napot. 

A négynapos ünnepségsorozat részét képezik az Al-Nassr stadionjában, az Mrsool Parkban tartott események is, amelyeken tegnap természetesen a klub labdarúgói, így Cristiano Ronaldo is részt vettek.

CR a csapattársaihoz hasonlóan fogyasztott az arab tradicionális italból, és egy thawbát viselt, amely egy elegáns, teljes hosszúságú fehér pamutköpeny. A portugál szupersztár – aki időközben beköltözött rijádi luxusvillájába  a felvételek tanúsága szerint élvezte a rendezvényt, főként azt a részét, amikor kardot foghatott a kezébe, és forgathatta a szúrófegyvert.

Közösségi oldalán egy videómontázst is közzétett az eseményről, amiben boldog alapítási napot kívánt az országnak.

(Borítókép: twitter.com)

Rovatok