Index Vakbarát Hírportál

Szerződést hosszabbított a Premier League-idény meglepetésembere

2023. február 24., péntek 15:05

2026 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Newcastle United paraguayi támadója, Miguel Almirón. A 29 éves labdarúgó kulcsfigurája az idényben a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő „szarkáknak”, tíz gólnál jár a szezonban.

Almirón 2019-ben az észak-amerikai profi ligából, az MLS-ből érkezett a Newcastle-höz, az Atalanta United 24 millió dollárt kapott a játékjogáért.

Otthonra találtam Newcastle-ben, boldog vagyok, hogy itt folytathatom és továbbra is mindent megteszek majd a pályán a város lakóiért. Az első naptól fogva keményen dolgoztam, hogy fejlődni tudjak, köszönettel tartozom a szakmai stábnak és a csapattársaimnak azért, ahol ma tartok. Az új szerződést a kemény munka eredményének tartom

magyarázta, majd kitért a hétvégi, Manchester United elleni Ligakupa-döntőre is, amelyen 68 év után először nyerhet nagy trófeát a csapat.

Remélem, egy győzelemmel tudom majd igazán megünnepelni ezt a mai bejelentést.

A Newcastle-drukkerek legutóbb 1955-ben ízlelhették meg, milyen egy fontos serleget magasba emelni, akkor az FA-kupát hódították el Almirónék elődjei.

A 48-szoros válogatott támadó hatékonysága egészen elképesztő fejlődést mutat: a mostani idényt megelőzően 110 PL-meccsen összesen kilenc gólja volt, a 2022–2023-as kiírásban 23 bajnoki is elég volt neki ahhoz, hogy felülmúlja a góltermést – már tíz találatnál jár.

Rovatok