Index Vakbarát Hírportál

Sosem irányított felnőttcsapatot, a Premier League sereghajtóját kell most megmentenie

2023. február 24., péntek 11:35

Az idény végéig a spanyol Rubén Sellés marad az angol labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Southampton vezetőedzője – jelentette be a klub pénteken.

A 39 éves trénert másfél hete ideiglenesen bízták meg a csapat irányításával az előző edző, Nathan Jones február 12-i menesztését követően, most pedig véglegesítették a poszton.

Sellés irányításával múlt szombaton a Southampton 1–0-ra nyert a Chelsea vendégeként, most szombaton pedig már vezetőedzőként dirigálhatja az együttest a 19. helyezett Leeds United otthonában.

A spanyol szakember a Southampton harmadik edzője a mostani idényben: az osztrák Ralph Hasenhüttlt novemberben menesztették, s az ő helyére érkezett Jones, akit mindössze 95 nap után elküldtek – idézte fel a Magyar Távirati Iroda.

Sellés múlt nyáron még Hasenhüttl stábtagjaként kapott állást a Sotonnál, másfél évtizedes edzői karrierje alatt felnőttcsapatot másutt még nem is irányított. Erőnléti és pályaedzői megbízásai mellett a legkomolyabb vezetőedzői feladata az volt, amikor 2020 őszén négy hónapig a Valencia U18-as csapatának felkészüléséért felelt.

(MTI/Index)

Rovatok