Index Vakbarát Hírportál

Megütötte a néző a Sevilla kapusát, kegyetlenül ráfaragott

2023. február 24., péntek 07:51

Örökre megtanulta az a PSV-drukker, aki megtámadta Marko Dmitrovicsot, a Sevilla kapusát, hogy nem ajánlatos kötözködni az Újpest egykori játékosával. Az incidens a PSV–Sevilla Európa-liga-nyolcaddöntő hajrájában történt az eindhoveni Philips Stadionban. A hollandok 2–0-ra győztek, de 3–2-es összesítéssel a spanyolok jutottak tovább.

2–0-ra vezetett a PSV a Sevilla ellen az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, de összesítésben 3–2-re az andalúzok álltak továbbjutásra. Már csak pár perc volt hátra, amikor a hollandok egyik fiatal szurkolója rejtélyes módon bejutott a pályára, és rátámadt Marko Dmitrovicsra, a Sevilla kapusára, sőt, egy balegyenest be is vitt a szerb arcára.

Dmitrovicsot, aki 2013 és 2015 között 12 mérkőzésen védte az Újpest kapuját, mindez nem rendítette meg, rögvest a földre teperte támadóját, és addig ott tartotta, amíg a biztonsági emberek ki nem taszigálták a garázdát a játéktérről. 

Az incidens egy másik kameraállásból:

Dmitrovics az első számú kapus, a marokkói Jaszin Bunu sérülése miatt jutott szóhoz. A szerb kapus felháborodottan nyilatkozott:

Hátulról meglökött, majd az arcomba próbált ütni, szerintem egy kicsit el is találta az orromat. Ezek után, bevallom, le akartam ütni, de aztán eszembe jutott, hogy ez nem bokszmeccs, hanem futballmérkőzés, és csak letepertem. Mindig vannak idióták vagy részegek, akik keresik a balhét. Remélem, jól megbüntetik, mert ilyesminek nem szabad megtörténnie egy futballmeccsen.

Hozzátette, jobb, ha senki nem tudja meg, első szándékból miként akart revansot venni.

(Borítókép: Rene Nijhuis / Orange Pictures /Getty Images Hungary)

Rovatok